Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 31 януари 2024 г.

В „България днес“ в последния ден от месец януари за тази година ще поговорим за това какво отличава общността на банатските българи в страната ни, какъв е техният език и как пазят и предават традициите си. Как българската литература отново се превърна в „добрата“ новина на деня и ще ви разкажем за новите визуални пътища, които водят към Националния музей "Земята и хората" в София. Ще завършим „тихо“ и с надежда за утрото. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.33 - Новини от България

10.04 - Прогноза за времето у нас и по света

18.34 - История за пример – разказваме ви за малко познатите банатски българи в България. Каква общност са те, какъв е езикът им, обичайте и традициите им, каква част от многообразието в единството на страната ни са тези българи- Гергана Манчева е разказвач на тази съвременна история с вековно минало

37.20 - С представяне на книгата „Ранни спомени“ на Симеон Радев в Скопие беше отбелязана 145-та годишнина от рождението на видния български дипломат и публицист от Ресен

39.04 - За първи път в САЩ представиха английски превод на "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева дело на Анжела Родел

40.23 - България ще има свой щанд в световноизвестния Лондонски панаир на книгата - The London Book Fair между 12 и 14 март тази година

47.04 - Двуезичен кратък филм представя богатствата на Националния музей "Земята и хората"

54.22 - „Песен на деня“ – "Тихо" … за антисоциалното време, в което живеем в изпълнение на Nana & The Gang

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00