Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 2 февруари 2024 г.

В „България днес“ на 2 февруари говорим отново за доходите и хората по български. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров в интервю специално за Радио България. Предстои и поредна среща-кауза, с която да се доближим до българите в Албания. Говори един български възпитаник, който днес е заместник кмет на албанска община и приема за своя мисия да работи за по-добрия живот на българското малцинство в родината си. В края на предаването ще припомним традициите около днешния Петльовден и ще научите защо група „Фанданго“ възпяха Атила. Водещ на петъчната „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.41 -  Новини от България

7.42 - Прогноза за времето у нас и по света

14.20 - По съседски- обзор на по-важното от Балканите 

25.05 – Защо продължаваме да сме държавата в ЕС с най-голям брой работещи бедни и защо доходите у нас не могат да компенсират актуалната инфлацията- Гергана Манчева разговаря с Пламен Димитров, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България

38.10 - Радио България при българите в Албания: Срещаме ви с Агрон Нурединай, заместник-кмет на албанския град Кукъс, който иска по-добър живот за българите в родината си 

51.30 - Петльовден е – на 2 февруари празнуваме мъжкия празник за плодовитост

56.45 - „Песен на деня“ – След почти десет години пауза, в края на 2023 г. група Фанданго издаде нов албум "Като птиците" и сингъл- „Атила“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00