Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 февруари 2024 г.

Хуморът е най-силното оръжие срещу тегобите на делника, казват старите хора. В „България днес“ на 5 февруари ви предстои среща-доказателство на тези думи. Специално пред Радио България говори "Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023" българката Джулия Тони Стоянова. Ще чуете един разговор за пътя от Варна до Града на вятъра, за историите от живота, които пленяват публиката, за американската мечта и българската общност зад океана и за подкрепата, която е гориво за успех. След това ще се върнем на Стария континент, за да „поговорим“ на български език в сърцето на Рим с доц. Наталия Няголова, като част от гостуването на Радио България при българите в Италия. Ще завършим празнично и музикално с авторската пиеса „Миш-маш“ на рожденика  маестро Антони Дончев. Водещ на „България днес“ този понеделник е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.48 - Новини от България

8.39 - Прогноза за времето у нас и по света

14.20 - Как Джулия от Варна стана най-добрият комедиен продуцент в Чикаго – започваме седмицата с една среща изпълнена със смях и истории от истинския живот в духа на Холивуд. Весела Кръстева разговаря с българката Джулия Тони Стоянова, която успешно реализира своята американска мечта и успя да покори комедийната сцена на Чикаго, САЩ

46.49 – Да учиш академичен български език в сърцето на Вечния град – Венета Николова в разговор с Доц. Наталия Няголова, лектор по български език и култура в "Ла Сапиенца", един от най-старите и престижни италиански университети в Рим

55.27 - „Песен на деня“ – Днес отбелязваме 65-тия рожден ден на музиканта и главен диригент на Биг Бенда на БНР Антони Дончев с авторската му пиеса „Миш-маш“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 юни 2024 г.

В „България днес“ на 11 юни продължаваме с отзвука от проведените на 9 юни избори за българско народно събрание и за европейски парламент. Говорим за това с наши сънародници в чужбина, а анализ на вота зад граница прави Първан Симеонов – изпълнителен..

публикувано на 11.06.24 в 19:00

България днес - 10 юни 2024 г.

България направи своя избор! Какво казаха българските граждани с вота си или отказа от такъв в неделния ден и къде ще търсим сега времеубежище? В „България днес“ обобщаваме всичко по-важно от изборите за народни представители и български..

публикувано на 10.06.24 в 19:00

България днес - 7 юни 2024 г.

В "България днес"  на 7 юни, в навечерието на изборите „2 в 1“, проверяваме готовността на българите зад граница за вота с наши сънародници от САЩ, Гърция, Франция и Нидерландия. Както всеки петък, подготвили сме и хроника на събитията с..

публикувано на 07.06.24 в 19:00