Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 8 февруари 2024 г.

На 8 февруари в „България днес“ ще говорим за жените в медицината и ще чуете личната история на д-р Ваня Митова, която определя като свое щастие и мисия. Ще се спрем на българска култура в Европа и ще ви поканим да отбележите с жителите на село Смилян бобов св. Валентин тези почивни дни. За финал музика отвъд часовите разлики. Водещ на днешната „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.33 - Новини от България

12.28 - Прогноза за времето у нас и по света

18.35 - Създателят на първото по рода си в България мобилно приложение за профилактика, скрининг и проследяване рака на гърдата BreastHelp д-р Ваня Митова стана част от книгата “Българки в медицината” на д-р Тотко Найденов

31.50 - Картина на Жорж Папазов вече е част от колекцията на Центъра "Жорж Помпиду" в Париж

33.50 - Тази вечер в Рим се открива изложбата с гоблени, скулптури и хартиена тъкан „Мостовете на паметта“ на Маруся и Таня Калимерови

43.52 - Bean Valentine в Смилян – датата 10 февруари е обявена за Международен ден на бобовите култури и в края на седмицата родопското село ни предлага за преоткрием и обикнем бобовите храни. Венета Николова разговаря с Илия Годев, секретар на местното читалище и координатор на общността "Родопи – Смилян: традиционни храни и производствени практики от района на Горното поречие на Арда"

55.40 - „Песен на деня“ – представяме ви най-новия сингъл на група Two Hours Away - "Очевидното аз и ти"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към..

публикувано на 17.05.24 в 19:00

България днес - 16 май 2024 г.

В "България днес" на 16 май продължаваме разговора за висшето образование на френски език в България. Вече над 30 години Техническият университет и Химикотехнологичният и металургичен университет в София предлагат обучение на френски език и..

публикувано на 16.05.24 в 19:00

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00