Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 март 2024 г.

За хората, паметниците и паметта говорим  в "България днес".  Поглеждаме и към едно културно събитие, очаквано с нетърпение от българите в Белгия – концерта на Лили Иванова в легендарната брюкселска зала "Флаже". Какво още – чуйте в програмата, днес с водещ Елена Каркаланова.

01:23 - Новини

07:00 - Прогноза за времето в България и света

13:01 - Гражданско поклонение пред Докторския паметник в София- признателност към загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари

15:01 - За хората, паметниците и паметта

31:50 - Ученици от Българското училище „АзБуки“ - Рим и Колеферо, са на поход по образователните маршрути на България – за създаването и работата на школото разказва директорката Мариола Георгиева

38:01 - И кулата в италианския град Пескара засия в бяло, зелено червено

43:58 - "Там, където е Лили Иванова, там е България!" – евродепутатът Илхан Кючюк за предстоящия на 6 март концерт на примата в Брюксел

55:25 - Песен на деня: "Дай ми любов", изп. Християна Дънкова и Кристиян Янкулов

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00