Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от български училища зад граница обменят добри практики онлайн

Снимка: АБУЧ

Учители на български деца в чужбина от четири континента, 23 държави и  повече от 35 населени места се включват в онлайн форум, организиран от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).

Първата сесия на "Заедно в глобален форум – майсторски класове и споделяне на добри практики за учители в българските училища в чужбина" беше насочена към преподаването в подготвителния и началния етап на образователния процес (1-4 клас) и се проведе на 30 март.

Втората сесия – за обучението в прогимназиален етап (5-7 клас) и в гимназиален етап (8-12 клас), е определена за 6 април от 17:30 ч. българско време през следния линк: https://meet.google.com/tkz-uswe-occ.

Ученици от училище Райна Княгиня в Ирландия

Целта е да бъде стимулиране споделянето на добри практики, успешни методи, стратегии и иновации в образователния процес, които са се оказали ефективни, приложими и ангажиращи за учениците в българските училища в чужбина.

Всички материали, които се излъчват по време на онлайн форума, са подготвени от преподаватели, практикуващи в български училища в чужбина, т.е. от учители за учители. В края на всяка от сесиите се провеждат модерирани дискусии, информират от АБУЧ и Българската асоциация за образование "Райна Княгиня" в Ирландия, която е пряко ангажирана с оргиназицията. 

Снимки: АБУЧ, Българско училище "Райна Княгиня"-Ирландия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Българска памет" работи с децата в историческите диаспори

Над 7000 деца от българската историческа диаспора в Украйна, Молдова, Сърбия, Северна Македония и Албания се превърнаха в своеобразни посланици на европейската идея в своите държави след семинарите на Фондация "Българска памет“. Това каза председателят на..

публикувано на 17.05.24 в 09:59

Наши дарители оборудваха компютърни зали в две албански училища с етнически българи 

Обединената гимназия в с. Шищавец и Средното училище в с. Борье, община Кукъс в Албания,  в които се обучават етнически българи, се сдобиха с два компютърни кабинета благодарение на дарение, направено от Сдружение "Захари Стоянов". Учениците получиха..

публикувано на 16.05.24 в 17:05

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16