Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от български училища зад граница обменят добри практики онлайн

Снимка: АБУЧ

Учители на български деца в чужбина от четири континента, 23 държави и  повече от 35 населени места се включват в онлайн форум, организиран от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).

Първата сесия на "Заедно в глобален форум – майсторски класове и споделяне на добри практики за учители в българските училища в чужбина" беше насочена към преподаването в подготвителния и началния етап на образователния процес (1-4 клас) и се проведе на 30 март.

Втората сесия – за обучението в прогимназиален етап (5-7 клас) и в гимназиален етап (8-12 клас), е определена за 6 април от 17:30 ч. българско време през следния линк: https://meet.google.com/tkz-uswe-occ.

Ученици от училище Райна Княгиня в Ирландия

Целта е да бъде стимулиране споделянето на добри практики, успешни методи, стратегии и иновации в образователния процес, които са се оказали ефективни, приложими и ангажиращи за учениците в българските училища в чужбина.

Всички материали, които се излъчват по време на онлайн форума, са подготвени от преподаватели, практикуващи в български училища в чужбина, т.е. от учители за учители. В края на всяка от сесиите се провеждат модерирани дискусии, информират от АБУЧ и Българската асоциация за образование "Райна Княгиня" в Ирландия, която е пряко ангажирана с оргиназицията. 

Снимки: АБУЧ, Българско училище "Райна Княгиня"-Ирландия

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44