Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 3 април 2024 г.

В „България днес“ на 3 април отбелязваме 165 години от първата учебна година в Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“. Как се преподават и учат знания във време на война и как България пази връзката си с първото свое средно училище зад граница ще ни каже Снежана Скорич. И още- как личната история на пловдивския котарак Гого даде повод за размисли за животните и хората, но не по Стайнбек и какво е да бъдеш войн-монах в Шаолин. За финал сме подготвили съвременна музика с елементи на фолклор и звук на класически струнни инструменти. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.46 - Актуална информация от България и света

10.03 - Прогноза за времето у нас и по света

15.40 - Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“, първото българско средно училище, създадено в чужбина, отбелязва 165 години от основаването си- Йоан Колев разговаря с директора на гимназията Снежана Скорич за обучението днес в Болград по време на война

27.29 - За бездомните животни и отговорностите на хората и държавата към тях – разговор на Дарина Григорова с Явор Гечев, работил дълги години в ръководството на "Четири лапи"

41.50 - Разказваме ви историята на Цветан Найденов – българинът от манастира Шаолин

53.08 – "А place of many stories" – видео визитката на южното ни Черноморие тази година

54.20 - Изложбата "Поглед към гнездото на скалния орел" на Ивайло Ангелов, докторант в Националния природонаучен музей при БАН, може да разгледате до 7 април в Екомузея с аквариум в град Русе

56.10 - „Песен на деня“ – ще чуете композицията на Георги Андреев "Момина токата" повод концерта тази вечер в зала „България“ на "Гласове и струни" – съвместен проект на Женски хор "Мистерията на Българските гласове", Quarto Quartet и българският композитор.


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00