Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 4 април 2024 г.

В „България днес“ на 4 април ще ви разкажем за паметника на Кирил и Методий в Малага, първия български паметник в Испания, който ще бъде открит на 5 април, в навечерието на Успението на Св. Методий.

След това ще отидем при българите в Кукъс, Северна Албания и ще си припомним интервюто, което заместник кмета на града Агрон Нурединай даде преди време за Радио България. Накрая ще поговорим за алтернативния туризъм, какъвто съществува в страната ни, и ще разгледаме култовите места за дарк туризъм в България. Водеща е Мария Стоева.


01:00 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница

11:40 - Времето

18:10 – Паметникът на Светите братя Кирил и Методий ще е обединителен международен център в испанския град Малага

28:10 – Българите в Кукъс искат да имат свой културен център

41:05 – Разговор с Елеонора Йосифова, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм

48:40 – 5 култови места за дарк туризъм в България


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00