Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста на социалните мрежи и алтернативните информационни канали. Говорим и за децата аутисти в България, доколко върху тях тегне стигма и каква е ролята на социалната и образователната система. Завършваме с интервю с проф. Илиана Начева, директор на Институт по криобиология и хранителни технологии, за космическото меню, което институтът разработва. Водеща е Мария Стоева.
01:25 - Актуалната информация от България и българските общности зад граница
06:45 – Времето
13:20 – Световен ден на радиолюбителите
59:00 – Песен на деня: Ваня Костова – „Дом от мечти“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00