Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 26 април 2024 г.

Предаване на Радио България

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния смисъл на предстоящите празници и ще ни напомни да бъдем бдителни за Божиите посещения в делниците ни. За доброто насред бягството от ужаса и болката - ще ви разкажем за възможностите, които предлага пазарът на труда в страната ни на бежанци и граждани на трети страни. Ще отбележим началото на Фестивала на Чипровския килим и ще завършим с ведро музикално пожелание да събудим героя в себе си. Всичко това и още в „България днес“ този петък с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.40- Актуална информация от България и света

8.20 - Прогноза за времето у нас и по света

12.05 - По съседски – обзор на Иво Иванов за по-важните събития от Балканите през седмицата

20.44 - Нова електронна платформа свързва потърсилите закрила у нас бежанци с техни бъдещи работодатели- Гергана Манчева разговаря с Мария Нецова от Фондация за достъп до права и координатор на платформата

34.48 - Полезно за вас: Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

43.32 - В очакване на Лазаровден, първият от трите големи християнски празника свързан с чудото на Възкресението

45.15 - Дарина Григорова в разговор с богослова Александра Карамихалева за това, какво честваме на Цветница и кои са Божиите посещения в живота ни

58.40 - От днес до 29 април за девети път Община Чипровци организира Фестивала на Чипровския килим- репортаж на Теодора Макавеева от Радио Видин

62.45 - „Песен на деня“ – "Събуди героя" на група Атлас

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 3 май 2024 г.

Разпети петък е – ден на смирение и тишина! Примесено с вяра и любов към живота и ближния е изпълнено и специалното издание на "България днес" на 3 май. В него говорим за символите на най-тъжния за християните ден и ще ви срещнем с две, привидно много..

публикувано на 03.05.24 в 08:00

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00

България днес - 1 май 2024 г.

Без труд почивката не е сладка, казват старите българи. А и ако работата ви е нещото, което обичате, вие сте истински късметлии. Каквато е и младата Цвети Недкова, с която ще ви срещнем в празничното издание на "България днес". В него ще говорим още за..

публикувано на 01.05.24 в 08:00