Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио България за живота, изкуството и всичко между тях. Подготвили сме интересни предложения за събития през следващите дни и ще отправим покана да видите "Ледовете на Антарктика" в центъра на София. Всичко това и още в "България днес" на 25 април с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.30 - Актуална информация от България и света

7.37 - Прогноза за времето у нас и по света

12.58 - В САЩ започна най-големият български фолклорен фестивал “Верея”, който продължава до 28 април - репортаж на Елена Цанева от Чикаго

22.45 - Актьорът Ицко Финци навършва днес 91 години – Йоан Колев разговаря с големия актьор за живота, който продължава да изненадва всеки ден, и за творчеството, което е сила

Вести от близо и далеч: 

35.04 - На 27 и 28 април в Севлиево отваря врати Домът за семена, за да бъде продължена инициативата "Предай нататък! Вземи и засей български семена!”

36.48 - Защо Нова Загора ще ухае на самардала през почивните дни?

38.34 - Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на българския емигрант Матей Радев

40.34 - Посолството ни в Куба организира културни събития в Сиенфуегос

45.00 - Изложбата "Ледовете на Антарктика" може да бъде разгледана до 5 май на Моста на влюбените до НДК в София- какво се крие зад снимките от ледения континент разказва техният автор и музикален редактор в БНР Марина Великова пред Веселина Миланова 

55.20 - "Песен на деня" – "На многая лета" е озаглавен концертът тази вечер на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" в Дом на културата "Средец". За Радио България подробности разкрива диригентът на хора проф. Теодора Павлович

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00