Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с колегата ни Иво Иванов припомнят обективните и субективни фактори за насилственото завземане на властта в страната ни на 19 май 1934 година. Къде може да се види "Панагюрското златно съкровище" днес, какво ще предлага на посетителите емблематичният Покрит пазар на София от тази седмица и как Клод Моне се превърна във вдъхновение за български художници. Всичко това ще научите в „България днес“ на 20 май с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.36- Актуална информация от България и света

9.52 - Прогноза за времето у нас и по света

14.40 - Български уроци - защо един военен преврат не води до "обнова"? – отбелязваме 90 години от безкръвния преврат на движението "Звено" и Военния съюз в България у нас. Иво Иванов в разговор специално за Радио България с проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките

51.52 - Копие на "Панагюрското златно съкровище" може да разгледате до 30 август в Бургас

53.06 - Емблематичната сграда на Централните хали в София отваря отново врати за посетители

54.30 - Художници, вдъхновени от Клод Мане, рисуват водни лилии край Плевен

55.25 - Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” се откри в галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“

57.08 - „Песен на деня“ – ще чуете "Космическо привличане"- първи сингъл от новата музикална колекция "Самсара" на Ангел Дюлгеров


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 4

В четвъртия брой на "Часът на Радио България…" ви отвеждаме при българите в Одрин, за да научим повече за българската общност там, за  черквата "Свети Георги Победоносец ", за наследството, завещано от отец Александър Чъкърък, за църковните служби на..

публикувано на 13.06.24 в 12:51

България днес - 12 юни 2024 г.

Поетична, франкофонска и с елементи на действителността на българската администрация- такава се очертава да бъде „България днес“ в сряда. В нея ще си спомним за изключителния поет и преводач Атанас Далчев, ще ви разкажем, коя е най-старата и голяма..

публикувано на 12.06.24 в 19:00