Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 14 октомври 2024 г.

В "България днес" на 14 октомври слушайте си говорим за Света Петка Българска, чиято памет почитаме в днешния ден. В памет на Кирил Маричков звучат песни на "Щурците". Гост в студиото е Ружка Николова, председател на Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес, с която разговаряме за българите в Аржентина и техните дружества. Водещ е Красимир Мартинов. 

00:35 - Света Петка в историята на християнството и в българската традиционна култура
03:30 - Актуална информация от България и българските общности зад граница
11:00 - Времето у нас и по света
16:15 - В памет на Кирил Маричков
21:25 - За българските дружества в Аржентина, подхранващи националното самосъзнание на наследниците на българските емигранти – разговор с Ружка Николова, председател на Аржентинско-българската фондация в Буенос Айрес
54:30 - Перистера – гълъбовата крепост на хълма Света Петка
62:40 - "Последното решение" – Любо Киров за изборите в любовта 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни топъл есенен вторник

Във вторник , 15 октомври, сутринта на места в котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски в местата с трайна мъгла. В София минималната температура ще е около 6°...

публикувано на 14.10.24 в 19:45

Ще строим скоростен път Монтана - София с тунел под "Петрохан"

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Йордан Вълчев подписа договор за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под старопланинския проход "Петрохан". Стойността на договора с..

публикувано на 14.10.24 в 17:18

Френска културна вълна залива София в идните седмици

До края на годината българската публика ще се срещне с френската култура под формата на поредица от прожекции на филми, литературни четения, конференции, изложби и пр. Поводът е 145 години от установяването на дипломатически отношения между..

публикувано на 14.10.24 в 12:25