Слушайте!

Я кажи ми…

Я КАЖИ МИ…Рубриката „Я кажи ми…“, за заглавие на която служат първите редове от химна на българските емигранти, по стиховете на Ран Босилек, ни среща с българи отблизо и далеч. 

Днес около три милиона наши сънародници живеят, работят, отглеждат децата си и градят „своята“ България извън нейните предели. Разговорите с тях и за тях будят родолюбиви чувства и емоции, пораждат носталгия и копнеж по родината...

С обич и с мисъл за българите, далеч от родния край, екипът на Радио България ви поднася тази своя рубрика - за да разкажем за радостите и неволите, за изборите и успехите, за нелеките, но смели и важни решения в живота им.

Ще се радваме, ако и вие "дописвате" разказа ни от първо лице - с примери на личности от българската общност, които ви вдъхновяват, с разговор за трудностите и проблемите, с които се борите, или - за пътищата, които следвате, с мисъл за България… 

Пишете ни и споделете своята история на: radiobulgaria@bnr.bg 

Снимка: Facebook/ Българско училище в Милано

С българска мартеничка по света

Деца, родители и учители от българските училища по света се включиха в работилничките за мартеници по места, за да усучат бели и червени конци и да повикат здравето, късмета и… Пролетта. Всяка година на 1 март българите, независимо къде се..

публикувано на 01.03.23 в 05:00

Операторът Асен Шопов – успял с професията си в Чехия, но влюбен в България

Кой не познава курортното ни крайморско градче Созопол, кой не е почивал там поне веднъж в живота си… Созопол, със старинните дървени къщи и с тесните калдъръмени улички, които те отвеждат право към морския бряг, става вдъхновение и за талантливия наш..

публикувано на 27.02.23 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Лос Анджелис

Бевърли Хилс почете с прокламация Националния ни празник

На официално заседание на градския съвет на Бевърли Хилс (САЩ), кметът г-жа Лили Боси връчи на генералния консул на България в Лос Анджелис, Бойко Христов, прокламация по случай националния празник на България (3 март) и 80-годишнината от спасяването..

публикувано на 24.02.23 в 16:56

Първата испанско-българска продукция "Васил" тръгва по кината в България

"Единство в многообразието" – днес мотото на ЕС повече от всякога ни напомня за силата в приятелството с другия, различен от нас, който може да направи вътрешния ни свят по-широк, пълен и цветен. За това разказва и най-новият игрален филм "Васил" –..

публикувано на 27.01.23 в 13:40