Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог: Ще победим COVID-19 с дисциплина

Снимка: Георги Нейков, БНР

 „Ще победим с дисциплина, с чувство за общност и на партниране, защото това са нещата, които могат да ни спасят“, каза по Радио Благоевград д-р Александър Симидчиев – пулмолог, началник отделение по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР.

Радио Благоевград потърси неговия коментар за това дали разбраха всички българи каква заплаха е COVID-19 и кое е най-коварното при този вирус?

Попитахме го още:

Наред със социална изолация и добра личната хигиена, какви са другите превантивни мерки, каква е истината за бързите тестове?

Убива ли короновирусът демокрацията и кои са големите уроци, които трябва да усвоим?

Защо светът е уплашен и това ли е начинът да пренаредим живота на Земята?

Цялото интервю на Росинка Проданова с д-р Александър Симидчиев можете да чуете в звуковия файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Марияна Кукушева: Технологиите изместват все повече хлебарите от професията

На Спасовден празнуват хлебарите и сладкарите, но за съжаление през последните години се наблюдава все по-малък интерес към тази професия. Това сподели в ефира на Радио Благоевград Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. „Това е най-древната професия, която ще продължи..

публикувано на 13.06.24 в 11:53

Кирил Ваклинов: Гърнето ври, нужна е нова политическа система

На България й трябва нова политическа система. Промяната на модела ще започне от горе надолу. Най-логично е властимащите да предизвикат подобни процеси, но не е невъзможно те да бъдат задействани от различни народни движения. Статистиката е брутална – 2,5 милиона пенсионери с минимални пенсии, до тях нареждаме над 1 милион българи, които живеят на ръба..

публикувано на 13.06.24 в 10:38

Ибрахим Кадриев: Спортни експерти обмениха опит в Сакария

40 спортни експерти, здравни работници и преподаватели по физическо възпитание и спорт се завърнаха преди дни от образователен обмен по програма Еразъм в град Сакария, Турция. „Обучението включваше практически и теоретични модули, всеки участник имаше възможност да придобие нови знания и умения в областта на адаптираните спортове“, разказа за Радио..

публикувано на 13.06.24 в 10:32

Ръка за ръка за Радост!

Благотворителен концерт в подкрепа на 19-годишната Радостина Гергьовска подготвят от инициативата „Донеси – Вземи“ и Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров-1866”. гр. Благоевград. От седем години младата жена е диогностицирана със заболеването множествена склероза. В края на месеца ѝ предстои вливане на стволови клетки в Турция. Това е..

публикувано на 12.06.24 в 20:05

Традиционен панаир в Склаве, но без гладиаторски битки в селото на Спартак

Традиционен панаир в санданското село Склаве ще има и тази година.  Няма да станем свидетели обаче на уникалната историческа възстановка с гладиаторски битки и пазар на роби в селото на Спартак заради липса на финанси. Местните хора са в подготовка те да се превъплътят във възстановчици, но все още не са готови за едно такова мащабно събитие..

публикувано на 12.06.24 в 12:08
Костадин Паскалев

Костадин Паскалев: “Левицата” претърпя тежко поражение на тези избори

“Левицата" беше създадена с идеята за постигане на ляво обединение и да се постигне представителство на левите хора в парламента, но ние не успяхме да направим това обединение.” Това каза в ефира на Радио Благоевград Костадин Паскалев, представител на “Левицата”.  По думите му, причините са много, но открои факта, че Ваня Григорова се яви със..

публикувано на 12.06.24 в 10:43
Ивелин Михайлов

Ивелин Михайлов: Гръбнакът на една силна и здрава икономика е малкият и среден бизнес

Основната мотивация за създаването на “Величие” беше твърдото убеждение на много хора, които виждат, че в България хората не могат да упражняват своите конституционни права свободно. Това каза в ефира на Радио Благоевград Ивелин Михайлов, един от основателите на партия “Величие”. Припомняме, че политическата формация прескочи бариерата за влизане в..

публикувано на 12.06.24 в 10:29