Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сийка Кацарова : „За пазар Германия сме готови с план за привличане на туристи, чрез целогодишните чартъри до Бургас и Варна!“


Това каза в предаването за туризъм на БНР Бургас - Сийка Кацарова - зам.председател на БСБСПА и вицепрезидент на ЕСПА, в края на четвъртият конгрес на съюза,който се проведе миналата седмица в гр.Кюстендил. БСБСПА са едно от малкото обединения в бранша, които функционират реално, работят целенасочено и истински по темите, проблемите и решенията свързани на нашата балнеология , и представят успешно както бранша, така и българския туризъм в международен план. Не случайно ни бе оказана тази чест и признание Сийка Кацарова да бъде избрана и за вицепрезидент на Европейската Спа асоциация. 
С ползотворни решения завърши и тазгодишния национален конгрес, но и със все още висящите въпроси ,като :
Как презентираме на вътрешния и външен пазар нашия продукт? Ролята на държавата в директивата за трансгранично движение на пациенти в Европа - Защо не се прилага? И защо държавата ограничава възможностите за българи да се възползват от балнео и спа лечение ? 
Въпроси, чийто отговори са в ръцете на управляващите и ресорните министерства, и които чакат своя отговор за поредна година. А от тяхната липса губи и бизнеса, и туризма, и нашата икономика.
И все пак българския туризъм бележи ръст на немските пазари, една от нискотарифните авиокомпании се очаква да започне полети до две дестинации в Германия и Италия от летище Бургас - целогодишно, и това добро развитие трябва да се използва , за да се увеличи интереса и потока на туристите и извън летния сезон, за което БСБСПА са готови с план, който до месеци могат да реализират съвместно с бизнеса и общините, Готовност и подкрепа е изразила вече община Поморие, и кмета Иван Алексиев ,който също бе участник на конгреса.където участниците излязоха и с още едно свое предложение - повече отговорност за всяка община и кмет да решат в какво ще се насочат и  развиват.
А,къде ще е следващият национален конгрес на БСБСПА - ще чуете във звуковият файл и разговора със Сийка Кацарова ,излъчен в предаването „Виа Понтика“ на 30.09.2017г.по БНР Бургас:











На конгреса бяха отличени и най-откроилите се във своята дейност специалисти,хотели и общини с годишните награди на Българския съюз по Балнеология и Спа туризъм , като д-р Татяна Ангелова,“Аква хаус термал“,“Роза импекс“,“Медика Албена“,“Хот Спрингс“,“Севтополис“, домакините от община Кюстендил и др.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 28 март

Темите в предаването: Кои са инфраструктурните проекти на община Болярово, които ще бъдат изпълнявани,  ще чуем от  Калина Енчева. Как ще гласуват на предстоящите евроизбори 18-годишните от Кърджали?  Достатъчно ли е увеличението на заплатите в сферата на висшето образование и как ще се отрази то на бюджетите на..

публикувано на 28.03.24 в 14:26

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 МАРТ!

Животът е прекрасен след първото кафе! Добро утро в четвъртък! 28-ми март идва с жълт код за силен вятър. Прибирайте прането от балконите и внимавайте да не издуха амбициите на стартовата права.   Следим актуалните събитията в ефира на БНР – Бургас. Ето какво още ви предлагаме във времето до 10.00 ч. В Царево предвиждат ремонти на..

публикувано на 28.03.24 в 06:57

Булевард "Демокрация" на 27-ми март

От сдружение "За чиста природа - село Дюлево“ за пореден път се обявиха срещу проекта за изграждане на фотоволтаична централа край селището. Новите моменти ви представяме след малко в първия час. В Созопол заседава общинския съвет, който също като този в Бургас реши да подпомага целогодишната работа на летището.За останалите решение ви информираме в..

публикувано на 27.03.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 27 МАРТ:

Имаме само един ден – този, който се случва днес. Нека бъдем щастливи в него. Добро утро в сряда. Делникът да започнем с чаша любимо кафе, лека закуска и добро настроение! Звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема..

публикувано на 27.03.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 26-ти март

Ето и някои от основните теми в предаването днес:  Кокаин за почти 7 милиона долара откриха бургаските митничари на пристанище "Запад". Засега задържани няма, но повече за случая, който бе оповестен по-рано от прокуратурата ще има в първия час.  Общинските съветници на Бургас одобриха  сдружение за финансиране на полети от и до Летище Бургас, още..

публикувано на 26.03.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 МАРТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 МАРТ! Добро утро във вторник! Очакваме 26-ти март да разкрие красивото лице на пролетта, но винаги си оставете място и за изненади… Така е, денят на истината е днес, на извънредно заседание днес от 10 ч. ще се гласува заявлението на Мария Габриел, с което оттегли кандидатурата за министър-председател..

публикувано на 26.03.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 25 март

Темите в предаването: Иван Гешев е днес в Бургас и представи  инициираната от него и сдружението му „Граждански блок“ петиция „ 1 млн.гласа за мир“. "Възраждане" винаги са готови за избори, заяви днес бургаският депутат Борис Аладжов. Той коментира  настоящата политическа ситуация. А общинските съветници от партията алармираха за..

публикувано на 25.03.24 в 14:35