Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА 10 НОЕМВРИ!

През 1989 година на този ден у нас задуха вятърът на промяната. Повече от три десетилетия свобода, но и толкова преход, а 10 ноември остава в историята сладко-горчивата вододелна дата, която роди много мечти и надежди. Какво стана с тях после е друг въпрос. С тези размисли и страсти влизаме в утрото на делничния вторник. Ето и акцентите:

Ковид статистиката не ни пощади и днес - 106 българи са загубили битката с болестта, 875 са излекуваните. 3 816 са новите заразени. От тях 142 в Бургаска област. Ковид кризата, освен всичко друго, повлече след себе си и още един проблем – кои лекарства изчезнаха от аптеките и застрашено ли е лечението на хронично болни пациенти, темата коментираме след новините в 8 часа.

Нова наредба на Министерството на земеделието ще унищожи малките производители, които извършват директни доставки до пазарите. Това коментират земеделци от Югоизточна България. Гласът им ще чуем в темата на деня след 8.30.

На чудния свят на Йордан Йовков посвещаваме минутите за култура и изкуство днес след 9 часа. Годишнината от рождението на писателя бе отбелязана в Бургас. За хуманиста и митотвореца говори д-р Добрина Топалова, а своята интерпретация на един от най-популярните му разкази поднесе режисьора Румен Велев. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ден до пладне" на 19 октомври

Темите, с които обобщаваме седмицата: В началото на 2025-а година ще бъде готова  пречиствателна станция на язовир "Ясна поляна", повече ще научим от областният управител и от еко министъра. Как се разпределят средствата от даренията за хората във Воден и Крайново, отговор от кмета на община Болярово Христо Христов Нови схеми в трафика на хора...

публикувано на 19.10.24 в 09:00

"Булевард Демокрация" на 18 октомври

Темите в предаването: В Международния ден за борба с трафика на хора говорим със  секретаря на местната ресорна комисия Росица Янева  за новите схеми при този вид престъпление и защо все още то остава трудно доказуемо. Марихуана и екстази приемат най-много учениците, а възрастовата граница при младежите, които употребяват наркотици все повече пада и..

публикувано на 18.10.24 в 14:41

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 18 ОКТОМВРИ:

Истинският смисъл на живота е в създаването на всеки нов ден. Добро утро в петък, любимият ден на милиони по света, заради предстоящия уикенд и времето за почивка. Делникът ще мине бързо, ако го започнем с усмивка и добро настроение! Екипът ни днес - звукорежисьор е Теодора Краева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева...

публикувано на 18.10.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 17 октомври:

Съветът за електронни медии избра днес досегашният генерален директор на Българското национално радио Милен Митев за втори мандат. Това беше обявено днес по обед, някак съвсем очаквано след като минаха и представянията на седемте кандидата, в двата дни на 15 и 16 октомври, с които можеха да се запознаят всички, които се интересуват по темата, чрез..

публикувано на 17.10.24 в 15:06

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 ОКТОМВРИ!

Добро утро на стартовата права на 17 октомври! Бягане с препятствия или маратон с почивки-ваша е стратегията, от сутрешния екип на БНР- Бургас Петя Янакиева и Нина Рангелова е пожеланието каквото подхванете да ви спори, а по пътя да срещате само добри хора. Ето и част от акцентите до 10 часа: Жителите на Маринка са в готовност да..

обновено на 17.10.24 в 07:11

"Булевард Демокрация" на 16 октомври

Темите в предаването: Спад в броя на планираните служители, които е трябвало да бъдат наети от работодателите в следващите месеци в Бургас,кои са причините и какви са икономическите тенденции, разговаряме с консултанта към Българската конфедерация по заетостта Александър Георгиев. Предложение към общинския съвет в Бургас да бъде разширена дейността на..

публикувано на 16.10.24 в 14:35

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 16 ОКТОМВРИ:

Това, което превръща обикновеният ден в специален е отношението към малките неща. Добро утро в сряда! Делникът е тук - леко хладен, малко мрачен, но надяваме се пълен с приятни изненади. Екипът ни днес – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:..

публикувано на 16.10.24 в 06:30