Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 МАЙ!

И замириса на море! В темата на деня как морските общини се готвят да посрещнат първите туристи и готови ли са за летния сезон. Първата ни спирка след новините в 8 е Поморие.

Защо Община Средец къса договора си с агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на улица „Никола Попов“. Става дума за участъка в града от пътя, заради който местните хора протестираха преди седмица. Наш събеседник след 8.30 ще бъде кметът Иван Жабов.

Професор Амелия Личева представи в Бургас стихосбирката си „Потребност от рециклиране“. За книгата говори писателката Кристин Димитрова. В минутите за култура и изкуство след 9 часа ще я чуем и като председател на журито в Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“. Ще се запознаем и с носителката на голямата награда Даница Христова от Велико Тръново, която получи пластиката „Полет“, изработена от Ненчо Русев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 24-ти септември

Днес е последният срок за регистрация на листите с кандидатите за депутати в районните избирателни комисии. От правото си вече се възползваха "Алианс за права и свободи" , чийто водач в Бургас е Джевдет Чакъров, а хората на Делян Пеевски повежда бившият дългогодишен кмет на Руен - Исмаил Осман. БСП също регистрира листата си, ще я води Петър Кънев, а..

публикувано на 24.09.24 в 14:53

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 24 СЕПТЕМВРИ:

Времето не трябва да се пести. То просто трябва да се живее. Добро утро във вторник, да изживеем днешния ден с добри мисли, положителни емоции и вяра в себе си! Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -..

публикувано на 24.09.24 в 05:45

"Булевард Демокрация" на 23 септември

 Два часа ще бъде днес предаването. Темите, които ще представим: Непознатата крепост "Калето" Средец на фокус в първия час на "Булевард Демокрация".Изложба с открити находки през годините беше открита в общинския исторически музей. Каква е историята  на крепостта и  може ли да се превърне в туристически център, ще чуем директорът на музея Красимира..

публикувано на 23.09.24 в 13:50

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 23 СЕПТЕМВРИ

Почти всичко ще работи, ако го изключите от контакта за няколко минути... включително и вие. Припомням го в почивния днес понеделник. За екипа ни днес той е работен, така че - добро утро и  усмихнат ден на 23 септември! Отпийте глътка кафе, а ние ще го гарнираме с приятна музика и релаксиращи истории. Във времето от 8 до 10 часа ще ви..

публикувано на 23.09.24 в 07:20

ОЧАКВАЙТЕ В „ИСТОРИИ НА ДОБРОТО“ ОТ 17 ДО 18 Ч:

След лятната ваканция на предаването ни, ето че отново ще бъдем заедно! В празничния 22 септември - Деня на българската независимост, отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Отворете сърцата си за историите за Доброто, ще ги споделим с вас с..

публикувано на 22.09.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Честит празник на българската независимост! Днес, 22 септември отбелязваме 116 години от обявяването на независима България. Да бъдем горди от миналото си и да пазим и предаваме традициите на бъдещите поколения. Време за релакс и сладки приказки в неделния ефир. Каним ви да бъдете в нашата компания – звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка..

публикувано на 22.09.24 в 11:00

Булевард "Демокрация" на 20-ти септември

Започваме предаването регионално, но и ще продължим така. Днешната ни тема е свързана с община Поморие и идеята там да се изгради нов парк и паркинг. Предстои празника на Средец за празничните прояви и освещаването на нов храм - повече също в първия час. Съветниците на община Болярово решиха единодушно да осигурят на нуждаещите се жители на Воден и..

публикувано на 20.09.24 в 14:55