Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 4 юни

Снимка: Стоян Радев

Палаткови лагери, напрежение, усещане за хаос – така премина голямото разселване на украински бежанци тази седмица от курортите на Черноморието ни към вътрешността на страната. След като първите дни автобусите тръгнаха полупразни дойде и изказването на вицепремиера Калина Константинова, че правителството спира разселването и ще настанява бежанците в буферни центрове. Последва извинение за тона. В края на седмицата напрежението утихна и почивни бази в Ястребино, Пампорово, Боровец приеха новите си гости от размирна Украйна.

Това е предаването „Ден до пладне“ – в следващите 3 часа ще ви представим нашия поглед към събитията от седмицата

-  Как протече преместването на украинците – горещите точки бяха именно в нашия регион - Сарафово и Елхово. Ще чуем и журналистът Сара Новотни - кореспондент във Варшава за швейцарските радио и телевизия Ес Ар Еф, която бе у нас по повод бежанската вълна

-  Проблемите с електронните направления при старта им от 1 юни не подминаха и Бургас. Лаборатории и лекари-специалисти в града се оказаха с непригоден софтуер за обработката им. Защо – ще научим от сдружението на общопрактикуващите лекари

-  От тази седмица концесионерите и стопаните на плажове са длъжни да осигурят водно спасяване, чадъри и шезлонги на ивиците – ще ви разкажем за подготовката, ще отскочим и до Созопол

Авантюрист ли е Ботев, можеше ли да успее похода на Ботевата чета, предателство ли е причината за смъртта на войводата – мнение на историкът проф. Пламен Павлов

-  Ще ви разкажем повече за паметника на благодателя на Бургас Александър Георгиев – Коджакафалията, който ще се извисява на три метра височина в непосредствена близост до училището, което носи неговото име

Подготвили сме и още интересни теми в предаването от 9 до 12 ч. – с мен, Нина Рангелова и звукорежисьора Ваня Желева. 


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 7 ЮНИ:

Здравейте в сряда! Не планирайте всичко - оставете живота да Ви изненадва понякога. Посрещнете утрото с усмивка и добро настроение. Екипът ни днес - звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева.  Ето темите в предването ни от 7 до 10 ч: - В рубриката ни "Тема на деня"  - Готов ли е Северния плаж в Бургас за..

публикувано на 07.06.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 6 юни

Темите в предаването днес: Ще имаме ли ново правителство, темата следим в предаването днес, както и реакциите на бургаските граждани, очаквайте анкета на Свобода Атанасова. След няколко протеста на служители в държавни ведомства, предстои нов в сектор култура, кой сега изразява недоволство, разговор с Иван Костадинов от КТ Подкрепа. Програма „ELENA“..

публикувано на 06.06.23 в 13:53

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 6 ЮНИ!

Бял дим очакваме днес над парламента с извънредното заседание по обяд. В дневния ред са включени три точки - избиране на премиер, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет. И регионалните акценти в утрото на 6 юни: Община Поморие е разработила проект на многоетажен паркинг. През последните години при всяко..

публикувано на 06.06.23 в 06:57

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ЮНИ:

Красивият ден започва с красиви мисли.  Добро утро в понеделник! Екипът ни днес: звукорижисьор е Алекс Пенев, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в предаването ни от 7 до 10 ч.:   -Търсят медицински специалисти и шофьори на линейка за филиала за Спешна помощ в Приморско. Самата сграда пък се..

публикувано на 05.06.23 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Тази неделя отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  Темите в предаването: -  В рубриката „ Мисия добро“ ще ви разкажем за благотворителния концерт с който ще се събират..

публикувано на 04.06.23 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

В сложен свят като днешния, най-трудното нещо е да живеете просто, затова по – спокойно в неделя. Отпуснете се, помързелувайте и бъдете позитивни, време е за релакс и сладки приказки. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите и гостите в предаването днес: -  Цвети Радойчева е певица, телевизионен водещ и..

публикувано на 04.06.23 в 11:30

"Ден до пладне" на 3 юни

Темите в седмичния ни обзор днес: - Дългоочакваната подмяна на ВиК-мрежата в квартал Лозово се превръща в драма, на която към момента не й се вижда края. Има ли злоупотреби при реализирането на водния проект там? -   За забавяне на строителните дейности по пътя Приморско - Китен алармираха във Фейсбук. Така ли е – обяснява кметът на..

публикувано на 03.06.23 в 08:51