Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 4 юни

Снимка: Стоян Радев

Палаткови лагери, напрежение, усещане за хаос – така премина голямото разселване на украински бежанци тази седмица от курортите на Черноморието ни към вътрешността на страната. След като първите дни автобусите тръгнаха полупразни дойде и изказването на вицепремиера Калина Константинова, че правителството спира разселването и ще настанява бежанците в буферни центрове. Последва извинение за тона. В края на седмицата напрежението утихна и почивни бази в Ястребино, Пампорово, Боровец приеха новите си гости от размирна Украйна.

Това е предаването „Ден до пладне“ – в следващите 3 часа ще ви представим нашия поглед към събитията от седмицата

-  Как протече преместването на украинците – горещите точки бяха именно в нашия регион - Сарафово и Елхово. Ще чуем и журналистът Сара Новотни - кореспондент във Варшава за швейцарските радио и телевизия Ес Ар Еф, която бе у нас по повод бежанската вълна

-  Проблемите с електронните направления при старта им от 1 юни не подминаха и Бургас. Лаборатории и лекари-специалисти в града се оказаха с непригоден софтуер за обработката им. Защо – ще научим от сдружението на общопрактикуващите лекари

-  От тази седмица концесионерите и стопаните на плажове са длъжни да осигурят водно спасяване, чадъри и шезлонги на ивиците – ще ви разкажем за подготовката, ще отскочим и до Созопол

Авантюрист ли е Ботев, можеше ли да успее похода на Ботевата чета, предателство ли е причината за смъртта на войводата – мнение на историкът проф. Пламен Павлов

-  Ще ви разкажем повече за паметника на благодателя на Бургас Александър Георгиев – Коджакафалията, който ще се извисява на три метра височина в непосредствена близост до училището, което носи неговото име

Подготвили сме и още интересни теми в предаването от 9 до 12 ч. – с мен, Нина Рангелова и звукорежисьора Ваня Желева. 


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР-Бургас представи кампанията си за пътна безопасност в НБУ "Михаил Лъкатник"

БНР-Бургас се включи в Деня без жертви на пътя, който за седма година се отбелязва от Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя и обединява държавни и общински институции, неправителствени организации и медии със серия от събития да акцентират върху важната тема.  Като обществена медия..

обновено на 21.09.22 в 15:50

БНР Бургас награди участници в "Приказни истории"

БНР Бургас представи официално шестото издание на своя сборник с разкази „Приказни истории“. По традиция това стана на първия учебен ден.  60 приказни истории са част от последната ни книжка , която събира разкази, родени от чистото детско въображение. Така превръщаме малките творци в издадени автори при това в истинска книга. Децата са..

обновено на 15.09.22 в 16:31

Представяме VI-то издание на „Приказни истории с БНР Бургас“

На първия учебен ден, представяме официално шестото издание на сборника с разкази „Приказни истории с БНР Бургас“. В две от най-активните училища в Бургас, екипът на радиото ще връчи лично грамоти на участниците. На 15 септември ще посетим ОУ „Елин Пелин“ и ОУ „Антон Страшимиров“. Библиотеките и читалищата в Бургас ще получат ценния сборник с..

публикувано на 14.09.22 в 14:39

Епичният концерт за 10-ия рожден ден на БНР Бургас вече и в You Tube

Уникалният концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ пред Морското казино в Бургас може да видите и чуете в You Tube канала на БНР Бургас от 3 септември. Онлайн премиера ще има и в канала на дигиталната платформа на БНР Binar . Музикалното събитие с участието на легендарните музиканти - Иван Лечев (китара), Веселин Веселинов-Еко..

публикувано на 03.09.22 в 09:35

"Ден до пладне" на 3 септември

Темите в предаването „Ден до пладне“ от 9 до 12 ч. -   Има ли замесени служители в каналите за трафик и ще има ли уволнения в ръководния състав на министерството – след минути в програмата ни -   Стотици са заловените мигранти всеки ден по границата ни, ще се разходим до странджанското село Голямо Буково, където срещите на местното..

публикувано на 03.09.22 в 08:31

Играйте и спечелете билети за изложбата „347 Suite"

През август слушателите на БНР Бургас имаха възможност да участват в игра за двоен  билет за изложбата „347 Suite“ – най-голямата серия  от офорти на Пикасо!  Необходимо бе да отговорите на въпроса за седмицата. Очаквамахме отговорите като коментар в страницата ни във фейсбук или на 056 /82 59 95. Играта продължи до края на месеца, като всяка..

обновено на 19.08.22 в 17:17

Дъга и звездни гости на лятното ни турне в Лозенец

Звездни гости поздравиха БНР Бургас за 10-та годишнина от своето създаване. Лозенец беше предпоследната спирка от лятното ни турне, с която отбелязваме нашия рожден ден. "Повече уши, които слушат и светло, много светло!", написа като послание актрисата, писателка и режисьор Ирена Иванова, известна с псевдонима Рене Карабаш. Тя е автор на романа..

публикувано на 19.08.22 в 07:00