Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 11-ти юни

Снимка: архив

Акценти в седмичното обзорно предаване "Ден до пладне"
Тази седмица все по-често говорим за предсрочни избори след като "Има такъв народ" се оттеглиха от управляващата коалиция. Какво мислят бургазлии за политическата обстановка и едни предсрочни избори, както и коментар на депутата от БСП  Петър Кънев.
Идната седмица в сряда предстои комисия да заседава по предложението акваторията пред екоплаж "Корал" да стане морска защитена местност и с какъв режим. Мнения по казуса също в първия час. 
Можем ли да говорим за схема при извозването и настаняването на украинците, избягали от войната в хотели по морето? Споразумения между прокуратурата и двама обвиняеми дават и доказателства в тази посока. 
Украинците да намерят по-лесно работа а работодателите им да бъдат поощрени цели проект на Агенцията по заетостта, който стартира през седмицата. Запознати ли са украинците а и работодателите с проект  "Солидарност" - разказваме в предаването.
Продължаваме на тема туризъм в няколко аспекта: Ще видим с колко инфлацията се отрази на нощувките по морето - представяме ситуацията в Св. Влас. Слънчев бряг, Созопол и Приморско. И още - ще отскочим до Поморие, където хотелиери поискаха по-гъвкави правила за разполагане на спасителните постове по плажовете.
Японският посланик у нас бе на кратко посещение в Странджа, за да се увери в туристическите предимства на района. Очаквайте отзвук от визитата му.
Тази седмица Бургаският свободен университет е домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания и иновации в Черно море. Експерти от европейски държави представят своите резултати и доклади от проучвания, свързани със синята икономика. За тя ще ви разкажем също в предаването.
Цяла седмица вървяха коментарите за резултатите на четврътокласниците от матурите и как могат да обяснят професията пожарникар. Знаят или не, отговорите им всъщност
се доближават до миналогодишните. Резултатите коментира Станка  Новакова от Синдиката на българските учители в Бургас.
Утре е националния протест на служителите в МВР, все още не е ясно дали в Бургас ще има участие, но през седмицата синдикатът представи основните проблеми в системата на Министерството на вътрешните работи. Разказваме за тях след 12ч. Също тогава друг регионален проблем. Той идва от Сунгурларе, където незаконното сметище все още не е разчистено. 
Ще ви разкажем и историята на Калина и Стоян Воденичарови, които отбелязват през тази година 69 години от сватбата си. Както и за най-новия кинофестивал в Бургас специално посветен на българското кино.
Започваме след новините в 9ч. Може да се свържете с нас традиционно по телефон, на  82 59 95, с код 056, или онлайн във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Водещ днес е Калина Енчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 29 март

Темите в предаването днес: Казусът с отстраняването на петролните утайници край Бургас отново излиза на дневен ред. Предстои да се проведат  на 1 и 2 април обществени обсъждания в Камено и Бургас на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда. Проблемът представя Петя Михова. Започва обновяване на пространството около..

публикувано на 29.03.24 в 14:26

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 МАРТ:

Времето е безплатно, но е безценно. Не може да го задържим, но може да го използваме. Добро утро и правилно използвайте днешния петък! Да го започнем с добри мисли и чаша кафе за разсънване! Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новини представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10..

публикувано на 29.03.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 28 март

Темите в предаването: Кои са инфраструктурните проекти на община Болярово, които ще бъдат изпълнявани,  ще чуем от  Калина Енчева. Как ще гласуват на предстоящите евроизбори 18-годишните от Кърджали?  Достатъчно ли е увеличението на заплатите в сферата на висшето образование и как ще се отрази то на бюджетите на..

публикувано на 28.03.24 в 14:26

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 МАРТ!

Животът е прекрасен след първото кафе! Добро утро в четвъртък! 28-ми март идва с жълт код за силен вятър. Прибирайте прането от балконите и внимавайте да не издуха амбициите на стартовата права.   Следим актуалните събитията в ефира на БНР – Бургас. Ето какво още ви предлагаме във времето до 10.00 ч. В Царево предвиждат ремонти на..

публикувано на 28.03.24 в 06:57

Булевард "Демокрация" на 27-ми март

От сдружение "За чиста природа - село Дюлево“ за пореден път се обявиха срещу проекта за изграждане на фотоволтаична централа край селището. Новите моменти ви представяме след малко в първия час. В Созопол заседава общинския съвет, който също като този в Бургас реши да подпомага целогодишната работа на летището.За останалите решение ви информираме в..

публикувано на 27.03.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 27 МАРТ:

Имаме само един ден – този, който се случва днес. Нека бъдем щастливи в него. Добро утро в сряда. Делникът да започнем с чаша любимо кафе, лека закуска и добро настроение! Звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема..

публикувано на 27.03.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 26-ти март

Ето и някои от основните теми в предаването днес:  Кокаин за почти 7 милиона долара откриха бургаските митничари на пристанище "Запад". Засега задържани няма, но повече за случая, който бе оповестен по-рано от прокуратурата ще има в първия час.  Общинските съветници на Бургас одобриха  сдружение за финансиране на полети от и до Летище Бургас, още..

публикувано на 26.03.24 в 14:50