Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 11-ти юни

Снимка: архив

Акценти в седмичното обзорно предаване "Ден до пладне"
Тази седмица все по-често говорим за предсрочни избори след като "Има такъв народ" се оттеглиха от управляващата коалиция. Какво мислят бургазлии за политическата обстановка и едни предсрочни избори, както и коментар на депутата от БСП  Петър Кънев.
Идната седмица в сряда предстои комисия да заседава по предложението акваторията пред екоплаж "Корал" да стане морска защитена местност и с какъв режим. Мнения по казуса също в първия час. 
Можем ли да говорим за схема при извозването и настаняването на украинците, избягали от войната в хотели по морето? Споразумения между прокуратурата и двама обвиняеми дават и доказателства в тази посока. 
Украинците да намерят по-лесно работа а работодателите им да бъдат поощрени цели проект на Агенцията по заетостта, който стартира през седмицата. Запознати ли са украинците а и работодателите с проект  "Солидарност" - разказваме в предаването.
Продължаваме на тема туризъм в няколко аспекта: Ще видим с колко инфлацията се отрази на нощувките по морето - представяме ситуацията в Св. Влас. Слънчев бряг, Созопол и Приморско. И още - ще отскочим до Поморие, където хотелиери поискаха по-гъвкави правила за разполагане на спасителните постове по плажовете.
Японският посланик у нас бе на кратко посещение в Странджа, за да се увери в туристическите предимства на района. Очаквайте отзвук от визитата му.
Тази седмица Бургаският свободен университет е домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания и иновации в Черно море. Експерти от европейски държави представят своите резултати и доклади от проучвания, свързани със синята икономика. За тя ще ви разкажем също в предаването.
Цяла седмица вървяха коментарите за резултатите на четврътокласниците от матурите и как могат да обяснят професията пожарникар. Знаят или не, отговорите им всъщност
се доближават до миналогодишните. Резултатите коментира Станка  Новакова от Синдиката на българските учители в Бургас.
Утре е националния протест на служителите в МВР, все още не е ясно дали в Бургас ще има участие, но през седмицата синдикатът представи основните проблеми в системата на Министерството на вътрешните работи. Разказваме за тях след 12ч. Също тогава друг регионален проблем. Той идва от Сунгурларе, където незаконното сметище все още не е разчистено. 
Ще ви разкажем и историята на Калина и Стоян Воденичарови, които отбелязват през тази година 69 години от сватбата си. Както и за най-новия кинофестивал в Бургас специално посветен на българското кино.
Започваме след новините в 9ч. Може да се свържете с нас традиционно по телефон, на  82 59 95, с код 056, или онлайн във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Водещ днес е Калина Енчева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ЮНИ:

Красивият ден започва с красиви мисли.  Добро утро в понеделник! Екипът ни днес: звукорижисьор е Алекс Пенев, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в предаването ни от 7 до 10 ч.:   -Търсят медицински специалисти и шофьори на линейка за филиала за Спешна помощ в Приморско. Самата сграда пък се..

публикувано на 05.06.23 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Тази неделя отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  Темите в предаването: -  В рубриката „ Мисия добро“ ще ви разкажем за благотворителния концерт с който ще се събират..

публикувано на 04.06.23 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

В сложен свят като днешния, най-трудното нещо е да живеете просто, затова по – спокойно в неделя. Отпуснете се, помързелувайте и бъдете позитивни, време е за релакс и сладки приказки. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите и гостите в предаването днес: -  Цвети Радойчева е певица, телевизионен водещ и..

публикувано на 04.06.23 в 11:30

"Ден до пладне" на 3 юни

Темите в седмичния ни обзор днес: - Дългоочакваната подмяна на ВиК-мрежата в квартал Лозово се превръща в драма, на която към момента не й се вижда края. Има ли злоупотреби при реализирането на водния проект там? -   За забавяне на строителните дейности по пътя Приморско - Китен алармираха във Фейсбук. Така ли е – обяснява кметът на..

публикувано на 03.06.23 в 08:51

Булевард Демокрация на 2 юни

Темите в предаването днес: Мегапроектът на ВиК-а Бургас за 460 млн.лв,  финансиран от ЕС, забоксува в бургаския квартал Лозово. Стотици хиляди левове дължи фирмата изпълнител на проекта „Алафавил строй“ към подизпълнителите. Те от своя страна преди 3 месеца спират работата. Къде са парите и защо работниците стават безлихвени кредитори? По..

публикувано на 02.06.23 в 13:23

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 ЮНИ!

На 2 юни отдаваме почит на Христо Ботев. Точно в 12 часа слънцето спряло на небето сърдито ще пече, като в безсмъртната балада "Хаджи Димитър", сирените ще огласят 147-годишнина от смъртта на поета революционер, а ние, признателните потомци ще сведем глава пред дързостта, мечтите за свобода и подвига му. На крачка от уикенда сме настроени за..

публикувано на 02.06.23 в 07:06

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ "ВИА ПОНТИКА" ОТ 11 ДО 12 Ч.:

Силен летен сезон предстои за Бургас. Градът ще посреща гостите си с рекорден брой събития и фестивали.  Какви туристи привличаме? Кои са предимствата на Бургас, за да се превърне в предпочитана туристическа дестинация? Може ли да се разшири активния сезон и какво се прави в тази посока? Превърна ли се града във..

публикувано на 01.06.23 в 10:00