Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 11-ти юни

Снимка: архив

Акценти в седмичното обзорно предаване "Ден до пладне"
Тази седмица все по-често говорим за предсрочни избори след като "Има такъв народ" се оттеглиха от управляващата коалиция. Какво мислят бургазлии за политическата обстановка и едни предсрочни избори, както и коментар на депутата от БСП  Петър Кънев.
Идната седмица в сряда предстои комисия да заседава по предложението акваторията пред екоплаж "Корал" да стане морска защитена местност и с какъв режим. Мнения по казуса също в първия час. 
Можем ли да говорим за схема при извозването и настаняването на украинците, избягали от войната в хотели по морето? Споразумения между прокуратурата и двама обвиняеми дават и доказателства в тази посока. 
Украинците да намерят по-лесно работа а работодателите им да бъдат поощрени цели проект на Агенцията по заетостта, който стартира през седмицата. Запознати ли са украинците а и работодателите с проект  "Солидарност" - разказваме в предаването.
Продължаваме на тема туризъм в няколко аспекта: Ще видим с колко инфлацията се отрази на нощувките по морето - представяме ситуацията в Св. Влас. Слънчев бряг, Созопол и Приморско. И още - ще отскочим до Поморие, където хотелиери поискаха по-гъвкави правила за разполагане на спасителните постове по плажовете.
Японският посланик у нас бе на кратко посещение в Странджа, за да се увери в туристическите предимства на района. Очаквайте отзвук от визитата му.
Тази седмица Бургаският свободен университет е домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания и иновации в Черно море. Експерти от европейски държави представят своите резултати и доклади от проучвания, свързани със синята икономика. За тя ще ви разкажем също в предаването.
Цяла седмица вървяха коментарите за резултатите на четврътокласниците от матурите и как могат да обяснят професията пожарникар. Знаят или не, отговорите им всъщност
се доближават до миналогодишните. Резултатите коментира Станка  Новакова от Синдиката на българските учители в Бургас.
Утре е националния протест на служителите в МВР, все още не е ясно дали в Бургас ще има участие, но през седмицата синдикатът представи основните проблеми в системата на Министерството на вътрешните работи. Разказваме за тях след 12ч. Също тогава друг регионален проблем. Той идва от Сунгурларе, където незаконното сметище все още не е разчистено. 
Ще ви разкажем и историята на Калина и Стоян Воденичарови, които отбелязват през тази година 69 години от сватбата си. Както и за най-новия кинофестивал в Бургас специално посветен на българското кино.
Започваме след новините в 9ч. Може да се свържете с нас традиционно по телефон, на  82 59 95, с код 056, или онлайн във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Водещ днес е Калина Енчева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 6-ти октомври

Започваме предаването на тема здраве, защото май ни чака нова ковид вълна, а в началото на октомври започнаха имунизациите против грип за възрастните хора. Те са  безплатни, а д-р Петко Желязков, председателят на сдружението на личните лекари в Бургас ще разкаже повече след минути. Тези дни резултатите от преброяването са на път да изместят..

публикувано на 06.10.22 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 6-ти октомври

В деня на Свети апостол Тома, в България е Ден на архитектите, строителите и зидарите. Тогава да си построим един прекрасен ден! Добро утро на 6-ти октомври! Първа точка по организацията - да усмихнем утрото от ефира на БНР Бургас. Отваряме очите с най-актуалното, ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. Ще има ли увеличение на заплатите за..

публикувано на 06.10.22 в 06:58

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 5 ОКТОМВРИ:

Време е за една усмихната сутрин, любимо кафе и щастливи мисли ... Добро утро в сряда! Сутрешният екип на БНР – Бургас е в състав: звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще научавате от Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите от 7 до 10 часа: - Държавата обяви мерки за затягане режима на движение на зърното у нас. Те са..

публикувано на 05.10.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 4-ти октомври

Политически започваме първия час на предаването. Андрей Рунчев  ще бъде за пръв път депутат, той е избран от листата на ГЕРБ СДС. Кои ще бъдат приоритети те му ще нау ч им след малко. Математическите сметки на изборните гласове са на път да преразпределят депутатските мандати в Бургаска област. Възможно е партия «Възраждане» да получи втори депутат, а..

публикувано на 04.10.22 в 14:40

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 4-ти октомври

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: В очакване на светлото бъдеще, някои вече се готвели да регистрират новите си политически проекти, защото следващите избори нямало да закъснеят… Добро утро във вторник 4-ти октомври! Следизборни сметки и политическите ходове проследяваме и днес в ефира на БНР Бургас. Отваряме очите с..

публикувано на 04.10.22 в 06:58

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ОКТОМВРИ!

Часът на истината настъпи! ГЕРБ спечелиха изборите, но на каква цена и ще успеят ли да направят правителство, е големият въпрос. ПП са втори и още в нощта на изборите те признаха загубата, заявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС и пожелаха успех на победителите във важната задача. ДПС става трета политическа сила-те допуснаха разговори..

публикувано на 03.10.22 в 06:53

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 2-РИ ОКТОМВРИ

Всички мъже са недоволни от това как харчат парите им жените и правителството. Разликата е само в това, че открито недоволстват само от правителството… Е, днес имаме право на избор, за да не сме недоволни. А в деня на вота, добре дошли в днешното издание на най-женското предаване „Ева в неделя“! В зоната за уикенд релакс до три следобед в ефира..

публикувано на 02.10.22 в 12:29