Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ СЛЕД 13 ЧАСА!

Най-сетне една неделя, която напълно се покрива с очакванията за лято, бе никакво "но". Горещо е и няма какво се лъжем-никаква инфлация не може да спре българина да стигне до морето, независимо дали в Гърция или у нас. Даже и кредити се вземат заради мечтаната почивка. Когато обаче вече сте тук, направете така, че тя да бъде безоблачна като небето над Югоизточна България днес. Нека нищо не помрачава броените дни отдих, където и да ни слушате -край морския бряг или някъде на сянка. Цветни и смислени срещи сме ви подготвили в следващите два часа: 

Какви хора са столетниците и има ли рецепта за дълголетие ще разберем от журналиста и телевизионен водещ Мира Добрева, която за едно десетилетие е срещнала 118 българи, живели над век. Част от историите влязоха в книгата „Столетниците - благословия или орисия“, която бе представена в Бургас. 
В рубриката "Радиомагазинче Надежда" ви срещаме със Станка Петкова от Сливен. Нейното специално дете Снежана е на 26 години със синдром Стърч - Вебер и епилепсия. Двете изработват дръвчета от скандинавски мъх, аранжировки и венци, както и бижута. 
Във времето, запазено за мъжките хобита, ни предстои един интересен разговор с инспектора от ОД на МВР Павлин Ковачев, който събира полицейски шапки и с удоволствие разказва техните истории. Ще  чуем и  Владо Димов, който представя песента, с която участва в предстоящото в края на месеца издание на конкурса "Бургас и морето"-"Звездите в нас" се казва тя, а певецът, който е бургазлиья, но живее в София, открихме на Арапия. 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 6-ти октомври

Започваме предаването на тема здраве, защото май ни чака нова ковид вълна, а в началото на октомври започнаха имунизациите против грип за възрастните хора. Те са  безплатни, а д-р Петко Желязков, председателят на сдружението на личните лекари в Бургас ще разкаже повече след минути. Тези дни резултатите от преброяването са на път да изместят..

публикувано на 06.10.22 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 6-ти октомври

В деня на Свети апостол Тома, в България е Ден на архитектите, строителите и зидарите. Тогава да си построим един прекрасен ден! Добро утро на 6-ти октомври! Първа точка по организацията - да усмихнем утрото от ефира на БНР Бургас. Отваряме очите с най-актуалното, ето какви са акцентите ни до 10.00 ч. Ще има ли увеличение на заплатите за..

публикувано на 06.10.22 в 06:58

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 5 ОКТОМВРИ:

Време е за една усмихната сутрин, любимо кафе и щастливи мисли ... Добро утро в сряда! Сутрешният екип на БНР – Бургас е в състав: звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще научавате от Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите от 7 до 10 часа: - Държавата обяви мерки за затягане режима на движение на зърното у нас. Те са..

публикувано на 05.10.22 в 06:30

Булевард Демокрация на 4-ти октомври

Политически започваме първия час на предаването. Андрей Рунчев  ще бъде за пръв път депутат, той е избран от листата на ГЕРБ СДС. Кои ще бъдат приоритети те му ще нау ч им след малко. Математическите сметки на изборните гласове са на път да преразпределят депутатските мандати в Бургаска област. Възможно е партия «Възраждане» да получи втори депутат, а..

публикувано на 04.10.22 в 14:40

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 4-ти октомври

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: В очакване на светлото бъдеще, някои вече се готвели да регистрират новите си политически проекти, защото следващите избори нямало да закъснеят… Добро утро във вторник 4-ти октомври! Следизборни сметки и политическите ходове проследяваме и днес в ефира на БНР Бургас. Отваряме очите с..

публикувано на 04.10.22 в 06:58

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 ОКТОМВРИ!

Часът на истината настъпи! ГЕРБ спечелиха изборите, но на каква цена и ще успеят ли да направят правителство, е големият въпрос. ПП са втори и още в нощта на изборите те признаха загубата, заявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС и пожелаха успех на победителите във важната задача. ДПС става трета политическа сила-те допуснаха разговори..

публикувано на 03.10.22 в 06:53

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 2-РИ ОКТОМВРИ

Всички мъже са недоволни от това как харчат парите им жените и правителството. Разликата е само в това, че открито недоволстват само от правителството… Е, днес имаме право на избор, за да не сме недоволни. А в деня на вота, добре дошли в днешното издание на най-женското предаване „Ева в неделя“! В зоната за уикенд релакс до три следобед в ефира..

публикувано на 02.10.22 в 12:29