Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ СЛЕД 13 ЧАСА!

Най-сетне една неделя, която напълно се покрива с очакванията за лято, бе никакво "но". Горещо е и няма какво се лъжем-никаква инфлация не може да спре българина да стигне до морето, независимо дали в Гърция или у нас. Даже и кредити се вземат заради мечтаната почивка. Когато обаче вече сте тук, направете така, че тя да бъде безоблачна като небето над Югоизточна България днес. Нека нищо не помрачава броените дни отдих, където и да ни слушате -край морския бряг или някъде на сянка. Цветни и смислени срещи сме ви подготвили в следващите два часа: 

Какви хора са столетниците и има ли рецепта за дълголетие ще разберем от журналиста и телевизионен водещ Мира Добрева, която за едно десетилетие е срещнала 118 българи, живели над век. Част от историите влязоха в книгата „Столетниците - благословия или орисия“, която бе представена в Бургас. 
В рубриката "Радиомагазинче Надежда" ви срещаме със Станка Петкова от Сливен. Нейното специално дете Снежана е на 26 години със синдром Стърч - Вебер и епилепсия. Двете изработват дръвчета от скандинавски мъх, аранжировки и венци, както и бижута. 
Във времето, запазено за мъжките хобита, ни предстои един интересен разговор с инспектора от ОД на МВР Павлин Ковачев, който събира полицейски шапки и с удоволствие разказва техните истории. Ще  чуем и  Владо Димов, който представя песента, с която участва в предстоящото в края на месеца издание на конкурса "Бургас и морето"-"Звездите в нас" се казва тя, а певецът, който е бургазлиья, но живее в София, открихме на Арапия. 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 6 ЮНИ!

Бял дим очакваме днес над парламента с извънредното заседание по обяд. В дневния ред са включени три точки - избиране на премиер, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет. И регионалните акценти в утрото на 6 юни: Община Поморие е разработила проект на многоетажен паркинг. През последните години при всяко..

публикувано на 06.06.23 в 06:57

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ЮНИ:

Красивият ден започва с красиви мисли.  Добро утро в понеделник! Екипът ни днес: звукорижисьор е Алекс Пенев, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в предаването ни от 7 до 10 ч.:   -Търсят медицински специалисти и шофьори на линейка за филиала за Спешна помощ в Приморско. Самата сграда пък се..

публикувано на 05.06.23 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Тази неделя отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  Темите в предаването: -  В рубриката „ Мисия добро“ ще ви разкажем за благотворителния концерт с който ще се събират..

публикувано на 04.06.23 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

В сложен свят като днешния, най-трудното нещо е да живеете просто, затова по – спокойно в неделя. Отпуснете се, помързелувайте и бъдете позитивни, време е за релакс и сладки приказки. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева.   Ето темите и гостите в предаването днес: -  Цвети Радойчева е певица, телевизионен водещ и..

публикувано на 04.06.23 в 11:30

"Ден до пладне" на 3 юни

Темите в седмичния ни обзор днес: - Дългоочакваната подмяна на ВиК-мрежата в квартал Лозово се превръща в драма, на която към момента не й се вижда края. Има ли злоупотреби при реализирането на водния проект там? -   За забавяне на строителните дейности по пътя Приморско - Китен алармираха във Фейсбук. Така ли е – обяснява кметът на..

публикувано на 03.06.23 в 08:51

Булевард Демокрация на 2 юни

Темите в предаването днес: Мегапроектът на ВиК-а Бургас за 460 млн.лв,  финансиран от ЕС, забоксува в бургаския квартал Лозово. Стотици хиляди левове дължи фирмата изпълнител на проекта „Алафавил строй“ към подизпълнителите. Те от своя страна преди 3 месеца спират работата. Къде са парите и защо работниците стават безлихвени кредитори? По..

публикувано на 02.06.23 в 13:23

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 ЮНИ!

На 2 юни отдаваме почит на Христо Ботев. Точно в 12 часа слънцето спряло на небето сърдито ще пече, като в безсмъртната балада "Хаджи Димитър", сирените ще огласят 147-годишнина от смъртта на поета революционер, а ние, признателните потомци ще сведем глава пред дързостта, мечтите за свобода и подвига му. На крачка от уикенда сме настроени за..

публикувано на 02.06.23 в 07:06