Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 АВГУСТ!

За характера на сезона, туристите, търговците и хората от бранша е днешната ни тема, дестинацията е Приморско. Днес курортът е и поредната спирка в лятното турне на БНР Бургас, по повод 10-тата годишнина на медията. Затова и през целия ден градът, неговите хора и туристи ще са акцент в ефира. Началото е след новините в 8.  

Заради липса на желаещи да се включат в програмите за лични асистенти, общините не могат да намерят заместници в случай на нужда. Казусът нашумя в общественото пространство след като възрастна жена с тежка форма на диабет от столицата бе лишена от грижи заради това, че на нейния асистент се наложило да постъпи в болница. Каква е ситуацията в Бургас проверяваме след 8.30.

В минутите за култура и изкуство след 9.30 наш гост ще бъде управителят на Морското казино Людмила Кутиева с горещи новини около изложбата на офорти на Пабло Пикасо, която става все по-богата. Не пропускайте и възможността да си спечелите билет за експозицията.

Около 40 ветроходни екипажа се очаква да се включат в регатата „Кор кароли“, която ще се проведе между 11 и 15 август. Тази година стартът ще е от Бургас. За „регатата на регатите“ ще говорим с капитан Тома Томов, председател на едноименната фондация организатор на спортното събитие след 9.30.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ