Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 АВГУСТ:

Един добър ден винаги започва с три неща - усмивка, надежда... и кафе! Останалото ще дойде... Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:

-  В рубриката ни „Избирам България“ ще ви срещнем с полякинята Александра Войнаровска. Тя е завършила е славянска филология с профил български език в Силезийския университет в Катовице. Александра много обича България и всяко лято почива  Царево.

-  Ще ви разкажем и за едно родолюбиво дело - паметна плоча в памет на загиналите във войните за национално обединение на България ще бъде открита утре в малкотърновското село Бръшлян.

-  В минутите след 9 ч. ще ви представим две премиери на книги, които  предстоят в Бургас:

-  Журналистът Даниел Ненчев е събрал най – добрите си интервюта в „Идеи без граници". Разговорите са с хора на изкуството, родени в България. Всички те са постигнали по нещо значимо, забелязано и от света.

-  В рамките на фестивала „ С книга на плажа“ ще представят „Брюксел, разголен“ на  бургазлийката Ирина Папанчева. Събитието ще е съвместно  с поета и преводач Хайри Хамдан, който ще презентира стихосбирката си „ Пясъчни ветрове“. Общото представяне е озаглавено „Брюксел среща Петра“ .

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 4-ти октомври

Започваме предаването с две кампании. Едната е посветена на превенцията на рака на гърдата. Комплексния онкологичен център в Бургас организира безплатни профилактични прегледи през целия октомври, посветен на заболяването. Другата кампания е срещу тютюнопушенето около учебните заведения на лица под 18г.  Ще се проверяват и търговските обекти, които..

публикувано на 04.10.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ОКТОМВРИ! И гларуса, и вятъра, и залеза тържествено ще съобщят на всеки, че за София със влака в десет си замина лятото… Наистина ли си отива лятото, написа Христо Фотев, а в утрото на сряда вече се радваме на топлите златни цветове на есента. Добро утро, мотивираме..

публикувано на 04.10.23 в 06:54

Булевард Демокрация на 3 октомври

Темите в предаването днес: Собственици на имоти, които попадат на къмпинг „Каваци – Север“ в непосредствена близост до плажната ивица, заведоха дела срещу МОСВ. Те оспорват процедурата от последното 4-то поред обследване на територията за наличието на пясъчни дюни. Повече за казуса ще разкаже Даниела Костадинова. Юристи не подкрепят заявените..

публикувано на 03.10.23 в 14:19

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 3 ОКТОМВРИ:

Настоящето е това, което минава неусетно покрай нас, докато премисляме миналото и се тревожим за бъдещето. Добро утро във вторник, 3 октомври. Поздрави от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Теодора Кралева, новини представя Свобода Атанасова , водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Пожар в блок в..

публикувано на 03.10.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 2-ри октомври

Започваме предаването с темата ни днес, а тя е за ВиК ремонтите в кварталите "Долно Езерово" и "Лозово". Местните хора протестираха заради разкопаните си улици. Добрата новина е, че до средата на октомври ВиК проектът в "Долно Езерово" се очаква да бъде почти завършен, посочи строителят на среща с жители. Подробностите са след малко. Служителите на..

публикувано на 02.10.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 ОКТОМВРИ!

Реставрацията на имоти, паметници на културата, е темата на фокус след новините в 8 часа. Наш събеседник ще бъде реставраторът Иван Иванов, възстановил едни от най-знаковите обекти в Бургас и региона, сред които църквата „Св. св. Кирил и Методий“ и сградите на остров „Св. Анастасия“. В момента той и екипът му работят по “Хатева къща”. Мисия..

публикувано на 02.10.23 в 07:05

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева. В предаването ни днес: В рубриката „Добротворци в действие“ ще ви разкажем за тазгодишната есенна кампания на инициативата „Капачки за..

публикувано на 01.10.23 в 15:30