Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 24-ти август

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа:

Животът е хубав, когато съпрузите имат общи интереси - той обича да ходи за риба, и тя обича той да ходи за риба...

Добро утро на 24-ти август в сряда!  Хващаме на въдицата пресни новини и освежаваме летния делник от ефира на БНР – Бургас. Ето акцентите ни до 10.00 ч.

Реденето на кандидат-депутатските листите започна и въпреки, че от 2 септември сме официално в предизборна кампания, агитацията по градове и села вече започна. В темата ни днес проследяваме очаквания и нагласи. 

И ако кандидат депутатите тръгват на лов за избиратели, то рибарите очакват вече паламуда. Първите пасажи обнадеждиха морските вълци по Южното Черноморие. Какви са очакванията им?

Във времето за култура днес ви срещаме с популярния у нас и в чужбина баритон Добромир Момеков. Той влиза в ролята на най‐известния бръснар в артистичния свят – Фигаро в операта „Севилският бръснар“.

Ще се докоснем и до древната тракийска култура.  Старият град на Несебър отново е домакин на фестивала Тракийски Мистерии, който ще се проведе за втора поредна година. Той ще събере ценителите и почитателите на автентичните възстановки на Древния орфически тракийски епос. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 НОЕМВРИ:

Животът ни учи на това, че най-хубавите неща идват с времето. Добро утро във вторник !☕  Да започнем деня с добри очаквания и положителни мисли! Поздрави от екипа ни днес – звукорижисьор е Алекс Пенев, новините ще научавате  от Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма  от 7 до 10 ч.: -   В рубриката..

публикувано на 29.11.22 в 06:30

"Експертът говори" по БНР-Бургас за качеството на сиренето

Производителите масово продължават да не спазват традициите за преработка на млечни продукти и законите, регулиращи тази дейност. Това показва ново проучване на Българската асоциация "Активни потребители". Негов автор е д-р Сергей Иванов.  От тестваните 48 марки сирене при 35 се установява водно съдържание над 60%. При евтините и по-рискови..

публикувано на 28.11.22 в 16:35

Булевард Демокрация на 28-ми ноември

Регионалния министър Иван Шишков е на посещение в Бургас. Той инспектира северния обход, ще посети и зала Арена Бургас. В първия час ще научим повече кога ще се нормализира движението от и за кв. "Сарафово". В последния очакваме отговора на големия въпрос - кога многофункционалната зала ще заработи.  Ще има ли Бургас обособен парцел за загробване на..

публикувано на 28.11.22 в 14:38

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 НОЕМВРИ!

Стихийното строителство по морето и проблемите, които то създава, са на фокус днес след казус, поставен от слушатели. Новият луксозен комплекс на Созопол „Буджака“ няма канализация, тротоари и улици. В района са инвестирани милиони левове в строителство на къщи, вили и ваканционни селища. Повечето от тях са със септични ями. Какво се случва на..

публикувано на 28.11.22 в 07:01

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Здравейте, готови ли сте за доброто? И днес ще ви разкажем за положителните примери и каузи в ежедневието ни. Ще ви срещнем с добри хора и ще ви заредим с положителни емоции. В предаването ни днес: -   В рубриката „Мисия Добро“ ще ви ракажем за благотворителната Коледна кампания „ Доброто продължава - Да дарим УсмиВка на възрастните..

публикувано на 27.11.22 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 ч.:

Обичайте тези, които са добри с вас, прощавайте на тези,които ви нараняват и вярвайте, че хубавото предстои! Прекрасна неделя ви желаем днес и ви каним да бъдете с нас във времето за релакс и сладки приказки на БНР – Бургас , звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева. Ето и събеседниците в предаването ни днес:  -..

публикувано на 27.11.22 в 11:30

Ден до пладне на 26-ти ноември

Темите в предаването Ден до пладне: Мигрантският натиск и работата на полицията са първата ни тема в предаването. Ще обобщим случаите от седмицата в началото на предаването. Като продължение на темата са данните от прокуратурата оповестени по-рано през седмицата. Заради завишените случаи Окръжната прокуратура проведе спешна среща с представители на..

публикувано на 26.11.22 в 08:40