Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 СЕПТЕМВРИ!

Проблемът със забавянето на средствата за хотелиерите, настанили украински бежанци, е поставен на среща в Министерството на туризма от представители на курортния комплекс Слънчев бряг. От ведомството са се ангажирали да създадат организация по изплащането на сумите. Срещата е по настояване на хотелиерите, един от тях Елена Андонова ще чуем след 8 часа.

Новина в развитие. Повече от два месеца Граничното полицейско управление в Болярово  не работи. Структурата е закрита със заповед на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, а служителите са пренасочени към поделения в Елхово, Малко Търново и Резово. Последствията от това вече се усещат, категоричен е кметът на община Болярово Христо Христов. 

За пета поредна година в Созопол ще се проведе АРТ Изложба- базар „Фестивал на старите занаяти и изкуства“. Тя започва от днес и ще продължи до 5 септември. Какво предстои ви разказваме след 8.30.

Днес в Царево ще бъде представено най-новото издание на Регионалния исторически музей в Бургас “Древно Василико. Исторически и археологически проучвания”. Ще чуем авторът на изследването д-р Милен Николов. Разговаряме и с професор Михаил Неделчев-видният литературен историк навърши 80 години, а на „Аполония“ му посвещават юбилейна вечер. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 НОЕМВРИ:

Животът ни учи на това, че най-хубавите неща идват с времето. Добро утро във вторник !☕  Да започнем деня с добри очаквания и положителни мисли! Поздрави от екипа ни днес – звукорижисьор е Алекс Пенев, новините ще научавате  от Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма  от 7 до 10 ч.: -   В рубриката..

публикувано на 29.11.22 в 06:30

"Експертът говори" по БНР-Бургас за качеството на сиренето

Производителите масово продължават да не спазват традициите за преработка на млечни продукти и законите, регулиращи тази дейност. Това показва ново проучване на Българската асоциация "Активни потребители". Негов автор е д-р Сергей Иванов.  От тестваните 48 марки сирене при 35 се установява водно съдържание над 60%. При евтините и по-рискови..

публикувано на 28.11.22 в 16:35

Булевард Демокрация на 28-ми ноември

Регионалния министър Иван Шишков е на посещение в Бургас. Той инспектира северния обход, ще посети и зала Арена Бургас. В първия час ще научим повече кога ще се нормализира движението от и за кв. "Сарафово". В последния очакваме отговора на големия въпрос - кога многофункционалната зала ще заработи.  Ще има ли Бургас обособен парцел за загробване на..

публикувано на 28.11.22 в 14:38

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 НОЕМВРИ!

Стихийното строителство по морето и проблемите, които то създава, са на фокус днес след казус, поставен от слушатели. Новият луксозен комплекс на Созопол „Буджака“ няма канализация, тротоари и улици. В района са инвестирани милиони левове в строителство на къщи, вили и ваканционни селища. Повечето от тях са със септични ями. Какво се случва на..

публикувано на 28.11.22 в 07:01

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Здравейте, готови ли сте за доброто? И днес ще ви разкажем за положителните примери и каузи в ежедневието ни. Ще ви срещнем с добри хора и ще ви заредим с положителни емоции. В предаването ни днес: -   В рубриката „Мисия Добро“ ще ви ракажем за благотворителната Коледна кампания „ Доброто продължава - Да дарим УсмиВка на възрастните..

публикувано на 27.11.22 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 ч.:

Обичайте тези, които са добри с вас, прощавайте на тези,които ви нараняват и вярвайте, че хубавото предстои! Прекрасна неделя ви желаем днес и ви каним да бъдете с нас във времето за релакс и сладки приказки на БНР – Бургас , звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева. Ето и събеседниците в предаването ни днес:  -..

публикувано на 27.11.22 в 11:30

Ден до пладне на 26-ти ноември

Темите в предаването Ден до пладне: Мигрантският натиск и работата на полицията са първата ни тема в предаването. Ще обобщим случаите от седмицата в началото на предаването. Като продължение на темата са данните от прокуратурата оповестени по-рано през седмицата. Заради завишените случаи Окръжната прокуратура проведе спешна среща с представители на..

публикувано на 26.11.22 в 08:40