Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 9 СЕПТЕМВРИ:

Дайте шанс на всеки ден да се превърне в най - прекрасния ден от живота ви е казал Марк Твен и в днешния петък не е зле да послушаме съвета му. Добро утро! Ето и екипът на БНР -  – Бургас : звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Мария Попчева, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:

- Стотици доброволци от цялата страна помагат на жителите на засегнатите от наводненията карловски села да се върнат към нормалния живот. След новините в 8 ч. ще ви запознаем с един от тях – бургазлията Иван Тодоров. Според него още дълго ще продължи възстановяването на района пострадал от водното бедствие.

- Най-голямата национална екоинициатива „Книги за смет“ започва есенната си обиколка в страната от Бургас тази събота, 10 септември.  Целта е да се поощрява едновременно рециклирането на пластмасови отпадъци и четенето.

В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем за лятната академия на изкуствата, която се провежда в Ахтопол. В 12 – тото й издание се включват 20 преподаватели и студенти от НХА и  Тракийския университет в Одрин, Турция.  Предстои откриването на изложба с творбите на участниците.

Ще ви представим  и десетата юбилейна изложба „Атон в рисунки и фотографии“ на художника Андрей Янев и проф. Мирослав Дачев, която беше открита снощи в Бургас. Тя изразява диалога между двамата автори и представя десетки рисунки и фотографии на монаси и ритуални служби в светата обител.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 6-ти декември

Как Бургас отбелязва празника си, кои събития минаха и кои предстоят в следобедните часова. Това ще проследим в предаването днес. Общата снимка с именниците винаги привлича бургазлии, които ще почерпят днес и се превърна в една добра традиция. Как ще отбележат някои от тях празника, ще ви разкажем също в първия час на предаването. Какво е да си..

публикувано на 06.12.22 в 14:52

ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН! НА 6-ТИ ДЕКЕМВРИ ПРАЗНУВАЙТЕ С БНР-БУРГАС

Въъъй, Бургас празнува! И Черноморец, и Царево. На любимия празник кафето ще премине плавно в рибена чорба, защото най-морската медия ще отбележи Никулден със специален сутрешен блок, който само и единствено на 6 декември ще продължи до обяд.  Мариян Иванов и Петя Янакиева ще ви будят с рибарски песни от 7 до 10, след това на руля до 12 часа..

обновено на 06.12.22 в 07:07

Влез в час на 5-ти декември

Абсолвенти от БСУ ще получат днес своите дипломи. Близо 400 души ще участват в тържествената церемония, която започва в 10 часа.  В предаването днес ще ви представим новите възможности за обучение във висшето училище, които ще бъдат предложени в настоящата кампания. за тях повече ще ни разкаже ректорът проф. Милен Балтов. Как се утвърди и задържа БСУ..

публикувано на 05.12.22 в 10:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ДЕКЕМВРИ:

Единствената разлика между добрия и лошия ден е твоето отношение към него. За това не се сърдете на понеделника, той е тук , за да постави началото на новата декемврийска седмица. Да го посрещнем с усмивка и чаша любимо кафе! Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: - В очакване сме на Никулден! Най-важна на този ден е рибата и хората, за..

публикувано на 05.12.22 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Здравейте, време е за доброто в ефира на БНР - Бургас! В празничния декември и в навечерието на Рождество Христово нека всеки да се замисли за обикновените неща в ежедневието ни – за добрата дума, за протегната ръка, за достойната постъпка, за безвъзмездната помощ.  Днес ще ви разкажем за положителни примери и каузи. Ще ви срещнем с добри хора и..

публикувано на 04.12.22 в 16:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 4 ДЕКЕМВРИ СЛЕД 13 ЧАСА!

Писателката Йоана Вълчева ще разкаже днес в Бургас своята история за написването и издаването на трите си романа. Срещата е под надслов “Моят път - стъпки от думи” от 17.00 часа в Регионална библиотека "Пейо Яворов". Анонсът обещава една различна среща, в която ще се говори за мечтите и смелостта да ги сбъдваме. Това е и причината да поканим Йоана..

публикувано на 04.12.22 в 11:19

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 ДЕКЕМВРИ:

Някой беше казал, че животът е това, което ни се случва, до като си правим други планове. Добро утро в петък, това е най – хубавият ден от седмицата! Да го започнем с усмивка и приятно настроение! Ето и екипът ни днес: звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни..

публикувано на 02.12.22 в 06:30