Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 5 ОКТОМВРИ:

Време е за една усмихната сутрин, любимо кафе и щастливи мисли ... Добро утро в сряда! Сутрешният екип на БНР – Бургас е в състав: звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще научавате от Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева.
Ето и темите от 7 до 10 часа:
- Държавата обяви мерки за затягане режима на движение на зърното у нас. Те са на фона на либерализацията на пазара, довела до внос и в крайна сметка по-ниски цени, от които пък се оплакват в бранша, повече по темата ще чуем от председателя на Регионалния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров след новините в 8 ч.
- С много добър улов на паламуд се хвалят рибарите на юг от Бургас. Каква е цената му и какво още се хваща в мрежите им ще научим от Йордан Каракашев от рибарската кооперация Ахтопол след 8.30 ч.
- В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем със Стефан Божков, творческия директор на Фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Събитието започва от днес в Бургас и ще продължи до 8 октомври. Предвидена е разнообразна програма - литературни срещи, кино, театър, музикален спектакъл и изложба.
- Ще добавим хороскоп, новини и културен афиш!

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 9 ДЕКЕМВРИ:

Денят се събужда. Усмихнете му се и му придайте смисъл. Следва най – обичаният делник, в който времето тече по –бързо, а чувството, че предстои нещо хубаво е по – силно от всякога. Екипът ни днес: звукорежисьор е Стефан Генчев, новините ще научавате от Петя  Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до..

публикувано на 09.12.22 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 8-ми декември

Политематично е днешното ни предаване като началото ще дадем с един проблем, с който се сблъскват ловците, а именно мигрантите, които влизат в ловните им територии и създават предпоставка за инциденти.  Експерти разясняват стъпките при въвеждане на мерки за енергийна ефективност в жилищните сгради. За целта бе открит специален офис в центъра на Бургас,..

публикувано на 08.12.22 в 14:40
Участници в срещата за климатолечението в Малко Търново

ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ „ВИА ПОНТИКА“ ОТ 11 ДО 12 Ч.:

В предаването за туризъм „Виа Понтика“ коментираме със специалисти и представители на бранша проблемите в сектора  и  възможните им решения; задаваме въпроси и търсим отговори; представяме проекти и дестинации, които популяризират възможностите за туризъм у нас.  Ето и темите в днешното издание на предаването ни: -   Възраждане и..

публикувано на 08.12.22 в 10:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 8 ДЕКЕМВРИ!

На 8-и декември токсикологиите в цялата страна тръпнат в празнично очакване... най-краткият виц на тема студентски празник. Празникът е с толкова сериозни традиции, а студентите между вдъхновяващите лекции и колоквиуми имат толкова много култура в тази посока, че не вярваме да бъдат допуснати твърде много аматьорски изпълнения. Най-вярно го казва..

публикувано на 08.12.22 в 07:06

Булевард Демокрация на 7-ми декември

Темите в предаването: Има ли хора в Бургас, които студуват заради реализацията на общински проект? Мненията на депутата Цончо Ганев и на зам.-кметът на община Бургас Весна Балтина. Трябва ли да бъде по-решителна позицията на България в отговор на несъгласието на Нидерландия и Австрия да бъдем приети в Шенген, коментарът ни днес. В УМБАЛ Бургас спасиха..

публикувано на 07.12.22 в 14:12

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС ОТ 7 ДО 10 ЧАСА НА 7-МИ ДЕКЕМВРИ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Декември е аромат на портокали и канела, топъл шоколад и домашен уют… Ето с такава празнична нагласа навлизаме в сряда, добро утро на 7-ми декември! Усмихваме делника и от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво ще ви предложим във времето до 10.00ч.   Административният съд отхвърли..

публикувано на 07.12.22 в 07:01

Булевард Демокрация на 6-ти декември

Как Бургас отбелязва празника си, кои събития минаха и кои предстоят в следобедните часова. Това ще проследим в предаването днес. Общата снимка с именниците винаги привлича бургазлии, които ще почерпят днес и се превърна в една добра традиция. Как ще отбележат някои от тях празника, ще ви разкажем също в първия час на предаването. Какво е да си..

публикувано на 06.12.22 в 14:52