Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 1 НОЕМВРИ:

"Не можеш да имаш по - добро утре, ако винаги мислиш за вчера." Добро утро, днес поставяме началото на нов месец, да го посрещнем с усмивка и добро настроение.

Ето и темите в сутрешната ни програма:

-  В края на октомври и началото на ноември се сблъскват два празника - Денят на будителите и Хелоуин. Единият е български, а другият е католически религиозен празник. Трябва ли да  противопоставяме двата празника? - различните мнения по темата ще чуем след новините в 8 ч.

-  В рубриката ни „Евранет плюс“ темата е „ЕП прие правила за единен стандарт за зареждане на малки електронни устройства“ , ще чуем репортаж на Миглена Стоянова от радио Шумен.

-  Във времето ни за култура  след 9 ч. – с беседа и изложба Бургаския музей ще отбележи Деня на народните будители, повече ще ни разкаже Татяна Байкушева, специалист в културната институция.

-  Ще ви представим и проекта „Щрих и стих“на „Компот Колектив“. Той представлява колекция от 12 анимационни филма, вдъхновени от съвременна българска поезия. Днес ще можем да ги гледаме в Бургас при вход свободен, придружени с изложба в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

-  Ще добавим и хороскоп, новини и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 4-ти март

Акценти в празничното издание на Булевард Демокрация днес: БЧК-Бургас се подготвя за една от най-мащабните си пролетни кампании, в която предстои да раздаде хранителни пакети и санитарни материали на около 15 хиляди души. За нея и останалите им инициативи през пролетта ще ни каже повече директорът Виолета Радева. В очакване сме на новия туристически..

публикувано на 04.03.24 в 14:54

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ НА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за паметника Шипка, който е направен от младежите с увреждания в..

публикувано на 03.03.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

Здравейте на 3 март и честит национален празник! Днес отбелязваме възкресението на българската държава, която близо 500 години е била без своя политическа и духовна свобода. Да бъдем горди с миналото си, силни в настоящето си и да вярваме в светлото бъдеще на родината си! Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и..

публикувано на 03.03.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 2 март

Темите в обзорното ни предаването от 9 до 12 часа днес: Каква реакция предизвика решението за касиране на избора на нов сливенски митрополит и защо изборът на владика скара духовници от околията? Припомняме събитията от седмицата Поставен ли е под въпрос туристическия сезон по Южното Черноморие? За настроенията срещу концесионера на..

публикувано на 02.03.24 в 08:44

"Булевард Демокрация" на 1 март

Темите в предаването: Станимир Рагевски получи доживотна присъда без право на замяна за убийството на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед.  Валентин Атанасов от Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм ще чуем с опасения за изграждането на хранилище за ядрени отпадъци в Югоизточна България...

публикувано на 01.03.24 в 14:23

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 1 МАРТ:

Честита Баба Марта! Здраве, щастие и късмет да ви стоплят дните,огънят на любовта вечно да пламти в очите ви! Добро утро в петък, поставяме началото на нов месец в очакване на пролетта. Делникът започнете с усмивка и добри помисли!  Поздрави от екипа ни днес: звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка..

публикувано на 01.03.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 29 февруари

Темите в предаването: Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов откри възстановеното гранично управление в Болярово, как ще работи то и ще се подобри ли охраната по границата, репортаж на Александра Маркарян. Днес общинският съвет в Созопол проведе извънредно заседание. В дневния му ред бяха включени само четири докладни..

публикувано на 29.02.24 в 14:35