Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден до пладне на 26-ти ноември

Темите в предаването Ден до пладне:
Мигрантският натиск и работата на полицията са първата ни тема в предаването. Ще обобщим случаите от седмицата в началото на предаването. Като продължение на темата са данните от прокуратурата оповестени по-рано през седмицата. Заради завишените случаи Окръжната прокуратура проведе спешна среща с представители на местната власт, ръководството на бургаската полиция,началниците на районни управления и областния управител.
Увеличен мигрантски натиск усещат хората и в пограничната община Болярово. Според тях една от причините е закритото гранично полицейско управление. От общинското ръководство настояват то да се възстанови изцяло и не приемат вариант за частично връщане на кадровия състав там. 
Увеличават се жалбите срещу домашно насилие, но 1/3 от този вид дела  се прекратяват от самите пострадали. За причините и какво трябва да се промени разказваме също в предаването.
Ще продължим на тема земеделие и проблемите в сектора, които бяха представени на министъра на земеделието Явор Гечев. 
Община Бургас се готви да изтегли 25 млн. лв. кредит от Европейската инвестиционна банка за изграждането на детска болница. За проекта и от къде ще дойдат парите ви разказваме във втория час. 
Продължаваме на регионална тематика. Отиваме в Поморие, където отчетоха над 460 хиляди лева приходи от платеното паркиране това лято.
Обществения съвет за Атанасовско езеро се събра в края на седмицата. Стана ясно, че незаконно сметище от автомобилни гуми е открито в резервата „Атанасовско езеро“. Няколко пеликана красят стената до Трета поликлиника. Стенописът цели да насочи вниманието към опазването на птиците. 
Темите от последния час включват още археология от националния резерват Деултум и третата стихосбирка на Диана Саватева, която бе представена с музикално-поетичен спектакъл.
Започваме след новините в 9 часа. Водещ е Калина Енчева.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 21 март

Темите в предаването днес: Общините в страната ще трябва да осигурят паравани за предстоящите избори на 2 април. Някои местни администрации във вътрешността на страната предпочетоха да преобразуват останалите стари кабинки. Други обаче търсят да закупят нови. Има ли изисквания за преградите, колко ще струват на общините? Поставяме днес тези въпроси, а..

публикувано на 21.03.23 в 12:58

„Експертът говори“ за замърсяването на въздуха

Само 0,001% от хората на планетата дишат чист въздух, се казва в проучване, цитирано от БТА. Според данни на Световната здравна организация 7 милиона души умират преждевременно по-света всяка година заради нечистия въздух. От друга страна миналата сряда Министерският съвет прие отчет за изпълнението на Националната програма за подобряване на..

публикувано на 21.03.23 в 11:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 МАРТ:

Никоя зима не трае вечно и никоя пролет не пропуска да дойде. И ето, че астрономическата пролет вече е факт, тя настъпи в Северното полукълбо снощи в 23 часа и 24 минути. Добро утро във вторник, посрещнете го с усмивка и добро настроение! Звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и..

публикувано на 21.03.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 20-ти март

Село Светлина е отправна точка за предаването Булевард Демокрация днес. Чува ли се гласът на жителите на малките села и имат ли надежда за решаване на проблемите им, дни преди поредните извънредни парламентарни избори ще научим в първия час. Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на..

публикувано на 20.03.23 в 14:37
Снимката е илюстративна

Училище за родителство – днес във „Влез в час“

Колко важно е включването на родителите като партньори на учителите на ниво ранно детско образован ие? Този въпрос, в различните му аспекти, ще разгледаме днес в предаването ни за образование „Влез в час“. Темата ще представим чрез проекта на една детска градина в Поморие. Тя се казва „Детелина“, а проектът, който тя спечели е..

публикувано на 20.03.23 в 10:05

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 МАРТ!

Астрономическата пролет настъпва малко преди полунощ точно в 23.24 часа и ни носи тихо и топло време. Добро утро в понеделник! Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Високите цени на хранителните продукти, както и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските..

публикувано на 20.03.23 в 06:48

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, в предаването ни днес отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Добротворци в действие“ ще стане дума за благотворителния..

публикувано на 19.03.23 в 16:00