Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 2 ДЕКЕМВРИ:

Някой беше казал, че животът е това, което ни се случва, до като си правим други планове. Добро утро в петък, това е най – хубавият ден от седмицата! Да го започнем с усмивка и приятно настроение! Ето и екипът ни днес: звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:  

-  Как да пестим електроенергия? – въпросът тази зима е особено актуален на фона на високите цени за ток и осезаемата инфлация. Кои електрически уреди продължават да харчат ток, дори и да не работят? Повече ще научим от изобретателя от Велико Търново инженер Петко Ганчев, след новините в 8 ч.

-  Благотворителна изложба на творчеството на деца от център  „Цветница“ в Малко Търново  ще бъде представена днес в Морското казино. Тя се организира от Зонта клуб Бургас, за събитието повече ще ни разкаже ръководителят на Центъра Мария Димиева.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви запознаем със собствениците на най – новото арт пространство в Бургас, това е галерия – ателие „Генгер“. Ще чуем семейство Гергана и Георги Иванови, за това как се сбъдват мечти и за първата обща изложба, която предстои при тях. Тя е под надслов „Зимна приказка“!

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Радио айляк" на 27 януари:

Все повече хора избират да се хранят природосъобразно. Много от тях приемат философията на вегетарианското и веганско хранене.  Хората от здравословна гледна точка прибягват до това да не ядат месо и да не прибягват до захар.  Как да приготвяме полезна храна? За вегетарианството и аюрведичната кухня разговаряме с Росица Василева, която от години..

публикувано на 27.01.23 в 10:44

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 27 ЯНУАРИ:

Не правете днес това, за което ще съжалявате утре. Добро утро  в петък! Събудете се с добри мисли, позитивно настроение и смело към новия ден. Ето и екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите ни от 7 до 10 часа: - Дебати в комисиите към Общинския съвет в Бургас..

публикувано на 27.01.23 в 06:30

Очаквайте в "Акценти" на 26-ти януари

Темите в предаването днес: Екипът на БНР-Бургас беше отличен на годишните награди на Българското национално радио “Сирак Скитник”. Призът, който обществената медия на българския Югоизток спечели, е в категория "Награда за радиопредаване/радио проект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи..

публикувано на 26.01.23 в 07:00

Булевард Демокрация на 26-ти януари

Темите в предаването: Ново разширение на синята зона в Бургас, кой е новият периметър, репортаж на Стефка Бакърджиева. Какво се случва с финансирането и изграждането на новия корпус на училището в Сарафово ще ни разкаже Свобода Атанасова. Наказват ли се и за какво учениците и защо учителите не предприемат по-строги действия, позицията на синдикатите ще..

публикувано на 25.01.23 в 13:47
Утро край Варна

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 ЯНУАРИ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 ЯНУАРИ: „Без радио не мога“, пееше Лили Иванова, най-вероятно докато е слушала Българското национално радио… Честит рожден ден на обществената медия, която днес отбелязва 88 години от създаването си! Остава ли валиден изразът „Казаха го по радиото“ проверяваме и тази сутрин в ефира на БНР – Бургас, проследявайки..

публикувано на 25.01.23 в 07:00

Булевард Демокрация на 24-ти януари

Темата ни днес е за искането за преразглеждане на концесията на бургаското летище. Ще чуем мотивите на две политически формации – ГЕРБ и Продължаваме промяната. Коментара днес - националната гражданска инициатива "Мисия безопасни пътища" на Институтът за пътна безопасност. Според служебния регионален министър предстои да се обяви..

публикувано на 24.01.23 в 14:21
Софийски университет

"Влез в час" на 23-ти януари

Темата в предаването днес е бъдещето на филиала на Софийския университет в Бургас.  На 4 януари Министерски съвет прие решение за разкриване на филиал на Алма матер в Бургас и на практика от  следващата учебна година в него ще се подготвят студенти по пет специалности от професионално направление „Музикално и танцово изкуство“ .  Повече..

публикувано на 23.01.23 в 10:36