Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН! НА 6-ТИ ДЕКЕМВРИ ПРАЗНУВАЙТЕ С БНР-БУРГАС

| обновено на 06.12.22 в 07:07
Снимка: Кирил Костадинов

Въъъй, Бургас празнува! И Черноморец, и Царево. На любимия празник кафето ще премине плавно в рибена чорба, защото най-морската медия ще отбележи Никулден със специален сутрешен блок, който само и единствено на 6 декември ще продължи до обяд. 

Мариян Иванов и Петя Янакиева ще ви будят с рибарски песни от 7 до 10, след това на руля до 12 часа застава Георги Янакиев, а репортерите ни са готови дори и с преплуване да стигнат до всички празнични точки.

Ето и нашите морски срещи:

Свещеникът рибар Павел Иванов от храм „Свети Атанасий“ в комплекс „Изгрев“ ще чуем за връзката му с морето и традициите на празника в 7.30.

Защо Бургас за първи път в историята си ще празнува два дни Никулден ще научим след новините в 8 часа от кмета Димитър Николов, който ще отправи празничното си послание към бургазлии от ефира на БНР-Бургас.  

Как Бургас, морето и неговите трудови хора живеят в жаргона на ежедневния език ще разберем от изследователя Митко Иванов, който събра това наше уникално богатство в книгата „Бургаският жаргон до 1989 година“.

След 9 часа в студиото очакваме една морска фурия. По професия юрист, по душа поет, с Елка Стоянова ще си говорим за духа на Бургас и бургаската бохема.

Събеседници на Георги Янакиев след 10 часа ще бъдат единственият нов почетен гражданин на Бургас за 2022 г. Милена Добрева, фотографът Галина Ушева с интересен поглед върху града и неговата архитектура, а от краеведът Соня Кехлибарева ще разберем как бургазлии са отбелязвали празника някога. Очакваме при нас и художникът Фоти Фотев, за когото пресъздаването на морето е мисия и съдба. 

Не пропускайте още Никулденския ни хороскоп и най-любопитните акценти от програмите на Бургас, Черноморец и Царево.  

Чуден Никулден ще бъде! Споделете празника заедно с БНР-Бургас и ще бъдете на всички места, където почитат Свети Никола и има празнично оживление. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 ФЕВРУАРИ:

В живота винаги правим избор между два варианта. Или ставаме господари на съдбата си, или жертва на обстоятелствата. Добро утро, не се давайте на понеделника! Той е прекрасен ден, който може да започнете с усмивка и оптимизъм! Поздрави от екипа ни – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева...

публикувано на 26.02.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката Мисия Добро ще ви разкажем за проекта „Светулка“ на фондация „За доброто“, чрез който ще се..

публикувано на 25.02.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 25 ФЕВРУАРИ!

Хващаме гората заедно с Галя Щърбева! Едноименната й телевизионна поредица се превърна в книга, а представянето й в Бургас и в среща с героите на „Да хванеш гората“ от региона. Какво обаче мотивира самата Галя Щърбева да кръстосва България и да представя хора, които са зарязали уредения градски живот, за да потърсят ново начало на село, ще..

обновено на 25.02.24 в 12:31

Ден до пладне на 24 февруари

Темите, с които обобщаваме седмицата: Ротация или нови избори, коментират бургазлии. Какво коментира вътрешният министър Калин Стоянов при посещението си в Бургас? Защо живущи в Дюлево протестираха пред Съдебната палата? Спорове  около работата на летището в Бургас. Паркирането в Бургас- мнения на бургаски..

публикувано на 24.02.24 в 09:00

"Булевард Демокрация" на 23 февруари

Темите днес: Предложения за нова наредба за паркирането бяха представени неотдавна в Бургас. Одобряват ли ги общинските съветници и техните групи и имат ли свои идеи?  Продължаваме темата от сутринта и ще ви представим позициите на Евелина Михалева, Стоян Царев, Чанко Мирчев и Стоян Грозев. Парамедик изроди бебе в линейка, кой е той и какво..

публикувано на 23.02.24 в 14:36

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 23 ФЕВРУАРИ:

Човек е щастлив, стига да избере да бъде щастлив. Тогава никой не може да го спре. Направете правилния избор в петък и смело напред! Да започнем деня с усмивка и добро настроение. Поздрави от екипа ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините ще представя Петя Янакиева, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от..

публикувано на 23.02.24 в 06:30

Акцентите в „Булевард „Демокрация“ на 22 февруари

А сега накъде след меморандума на ПП -ДБ и отказът на ГЕРБ да го подпишат? Ще има или ротация или новите избори са все по-близо-как политическата ситуация виждат бургазлии ще разберем от анкетата на Десислава Златева. Фармацевти се обявиха против предложението на здравното министерство лекарства да могат да се продават чрез вендинг автомати..

публикувано на 22.02.24 в 14:13