Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден до пладне на 10-ти декември

Темите, с които ще обобщим най-важното от седмицата в предаването днес:

До 15-и декември за общините Созопол, Приморско, Царево и част от Средец е обявено частично бедствено положение заради състоянието на пречиствателната станция на съоръжението. Разпореден е и анализ на качественото на питейната вода. Как ще бъде решен проблемът?

Жалбата на Община Поморие срещу новата цена на водата е отхвърлена от Административния съд в София. С нея се искаше отмяна на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цената в област Бургас и конкретно за община Поморие, какво предстои?

Депутати от Комисията по икономика в парламента поискаха държавен надзор на "Лукойл Нефтохим" - Бургас. Законопроектът беше гласуван през седмицата на първо четене в комисията. Каква е целта?

Мигранти в Странджа, кои са им новите канали и срещат ли ги ловците ?

Стоят ли на студено бургазлии заради подмяна на общински проект?

Нов енергиен офис откри тази седмица община Бургас, как ще улесни той гражданите?

Що е то поетапна фактура и защо ЕВН я е въвело?

Ремонт на улици предстои в с. Карагеоргиево, кои са те?

След присъдата от 4 години и 8 месеца затвор за шофьора, който уби Ванча Байлово и Тодор Тодоров на пътя Бургас Созопол, ще чуем коментар на дъщерята на кметицата на Присад Гергана Тасева.

Уникален случай от Бургас, спасиха дете след като то глътна зъба си, а той заседна между гърлото и трахеята му.

За и против коледната украса на Сливен.

Художникът Георги Динев представи своя нова изложба в Бургас.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 7-ми декември

Започваме с реформата в образованието. Наскоро излязоха резултати на ученици от международното оценяване ПИЗА, което провокираха мнозина да се изкажат по темата. Къде се корени причината и защо има такъв спад в представянето на децата, отговорите търсим след малко в предаването. И още в първия час - за продажбата на общинските жилища и политиката на..

публикувано на 07.12.23 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 7 ДЕКЕМВРИ:

  Дайте на всеки ден шанса да бъде най - хубавият ден в живота ви. Добро утро в четвъртък, делникът започнете с усмивка и хубаво настроение! Звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:   -   В рубриката ни „Тема на деня“ - Изграждането на..

публикувано на 07.12.23 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 6 декември

Честит празник, Бургас! Днес празничното ни предаване  ще продължи четири часа, започва в 14 и ще завърши в 18 часа. Нашите репортери бяха и ще бъдат на най-интересните места в областния град и Черноморието, където днес се отбелязва Никулден.  От Елена Димитрова ще разберем кой се включи в общата снимка на имениците, която се прави пред  сградата на..

публикувано на 06.12.23 в 13:56

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 11 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА НИКУЛДЕН!

На руля сме от ранни зори. Корабът се казва „Добра надежда“. На 6 декември ще акостираме навсякъде, където има празник. Честит Никулден на всички рибари, моряци, банкери, търговци,   именици и на всички, които живеят край морето и не могат без него! Бургас, Царево и Черноморец   празнуват днес. Започваме с програмата и всички горещи..

обновено на 06.12.23 в 08:36

"Булевард Демокрация" на 5 декември

Темите в предаването днес: Актьори и музиканти излизат на национален протест под надслов „Народ без култура е народ без бъдеще!“. Те ще съберат утре от 12:00 часа пред Министерството на културата, за да заявят исканията си за достойни възнаграждения.Със Станислав Почекански, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, които са едни..

публикувано на 05.12.23 в 14:41

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 5 ДЕКЕМВРИ:

Магията е да се научим да живеем днес. Днешният ден е всичко,  което имаме. Ако го изпълним с радост, любов, светлина в душата, добри помисли, ще ни бъде много по-лесно. Успешен вторник от екипа ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:..

публикувано на 05.12.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 4 декември

Темите в предаването:  Общинската избирателна комисия в Созопол е изчислила правилно разпределението на мандатите в Общинския съвет. Това показа съдебно-техническата изчислителна експертиза на вещите лица, които запознаха със заключението всички страни по делото. Подробностите от Свобода Атанасова.  Аварийната реконструкция на Пречиствателната..

публикувано на 04.12.23 в 14:28