Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден до пладне на 10-ти декември

Темите, с които ще обобщим най-важното от седмицата в предаването днес:

До 15-и декември за общините Созопол, Приморско, Царево и част от Средец е обявено частично бедствено положение заради състоянието на пречиствателната станция на съоръжението. Разпореден е и анализ на качественото на питейната вода. Как ще бъде решен проблемът?

Жалбата на Община Поморие срещу новата цена на водата е отхвърлена от Административния съд в София. С нея се искаше отмяна на решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цената в област Бургас и конкретно за община Поморие, какво предстои?

Депутати от Комисията по икономика в парламента поискаха държавен надзор на "Лукойл Нефтохим" - Бургас. Законопроектът беше гласуван през седмицата на първо четене в комисията. Каква е целта?

Мигранти в Странджа, кои са им новите канали и срещат ли ги ловците ?

Стоят ли на студено бургазлии заради подмяна на общински проект?

Нов енергиен офис откри тази седмица община Бургас, как ще улесни той гражданите?

Що е то поетапна фактура и защо ЕВН я е въвело?

Ремонт на улици предстои в с. Карагеоргиево, кои са те?

След присъдата от 4 години и 8 месеца затвор за шофьора, който уби Ванча Байлово и Тодор Тодоров на пътя Бургас Созопол, ще чуем коментар на дъщерята на кметицата на Присад Гергана Тасева.

Уникален случай от Бургас, спасиха дете след като то глътна зъба си, а той заседна между гърлото и трахеята му.

За и против коледната украса на Сливен.

Художникът Георги Динев представи своя нова изложба в Бургас.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 21 март

Темите в предаването днес: Общините в страната ще трябва да осигурят паравани за предстоящите избори на 2 април. Някои местни администрации във вътрешността на страната предпочетоха да преобразуват останалите стари кабинки. Други обаче търсят да закупят нови. Има ли изисквания за преградите, колко ще струват на общините? Поставяме днес тези въпроси, а..

публикувано на 21.03.23 в 12:58

„Експертът говори“ за замърсяването на въздуха

Само 0,001% от хората на планетата дишат чист въздух, се казва в проучване, цитирано от БТА. Според данни на Световната здравна организация 7 милиона души умират преждевременно по-света всяка година заради нечистия въздух. От друга страна миналата сряда Министерският съвет прие отчет за изпълнението на Националната програма за подобряване на..

публикувано на 21.03.23 в 11:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 МАРТ:

Никоя зима не трае вечно и никоя пролет не пропуска да дойде. И ето, че астрономическата пролет вече е факт, тя настъпи в Северното полукълбо снощи в 23 часа и 24 минути. Добро утро във вторник, посрещнете го с усмивка и добро настроение! Звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и..

публикувано на 21.03.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 20-ти март

Село Светлина е отправна точка за предаването Булевард Демокрация днес. Чува ли се гласът на жителите на малките села и имат ли надежда за решаване на проблемите им, дни преди поредните извънредни парламентарни избори ще научим в първия час. Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на..

публикувано на 20.03.23 в 14:37
Снимката е илюстративна

Училище за родителство – днес във „Влез в час“

Колко важно е включването на родителите като партньори на учителите на ниво ранно детско образован ие? Този въпрос, в различните му аспекти, ще разгледаме днес в предаването ни за образование „Влез в час“. Темата ще представим чрез проекта на една детска градина в Поморие. Тя се казва „Детелина“, а проектът, който тя спечели е..

публикувано на 20.03.23 в 10:05

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 МАРТ!

Астрономическата пролет настъпва малко преди полунощ точно в 23.24 часа и ни носи тихо и топло време. Добро утро в понеделник! Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Високите цени на хранителните продукти, както и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските..

публикувано на 20.03.23 в 06:48

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, в предаването ни днес отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Добротворци в действие“ ще стане дума за благотворителния..

публикувано на 19.03.23 в 16:00