Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден до пладне на 17-ти декември

Снимка: архив

Акценти в обзорното предаване на БНР-Бургас Ден до пладне:

Седмицата започна не особено коледно точно за Бургас. Късно в неделя туристически автобус катастрофира край Свиленград. В следствие на това жена загина, а 19 души пострадаха. Води се следствие и все още може да гадаем за причините - дали заради хлъзгав път, остър завой, техническа неизправност или грешка на водача. Своеобразна ретроспекция ще направим в началото на предаването.

Цветни гирлянди и лампички осветяват пътя ни в празничния декември. Точно по това време агенцията по метрология прави традиционните си проверки на пиротехника и украса. От проверените детски играчки несъответствия са констатирани в около 45% , но повече данни очаквайте в предаването.

Щем отидем до Созопол, чийто кмет Тихомир Янакиев съобщи, че ще се кандидатира за още един мандат на местните избори. Общината е финансово стабилна в края на 2022 година.

Александър Алексиев, Севда Шишманова и Петър Марчев са сред имената подали заявки към фонд Култура на община Бургас, която да финансира бъдещ техен проект свързан с града. Повече за бъдещите творчески планове на кинаджиите с локация Бургас очаквайте след 11 часа.

Декември е време, в което отваряме сърцата и джобовете си. За две благотворителни инициативи ще ви разкажем. Едната е под мотото "Купи и дари" , а другата е за центъра по аутизъм и е с главни действащи лица учениците от немската гимназия.

Писателят Калин Терзийски гостува през седмицата в Средец, повече за новия му роман също във втория час.

И още едно културно събития тогава - Коледен концерт на танцова школа ДЮН предстои утре. В него по традиция се включват и група Бляк Стайл. Предвидени са и интересни гости, но за да разберете подробностите останете с предаването Ден до пладне до 12 часа. Водещ е Калина Енчева. Започваме след новините в 10 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 24 март

Темите в предаването днес: Басейнът в " Меден рудник " затвори, каква е причината, била ли е водата студена и имало ли е проверка на РЗИ, всички гледни точки обобщава  Петя Михова. Пътен инцидент в ямболското село Калчево предизвика недоволство сред местните жители, защо, ще ни разкаже Даниела Костова. В Световния ден за борба с туберкулозата,им ли..

публикувано на 24.03.23 в 13:55
Д-р Евелина Иванова

В „Радио айляк" днес: Емоции и затлъстяване и как да отслабнем

„Казах на жена ми, че е напълняла. Три дни не я видях. На четвъртия започнах да виждам малко с едното око“ С малко хумор откриваме днешното издание на „Радио айляк“, но темата ни е сериозна и сигурно вече се досещате, ще говорим за отслабване. Поканили сме специалист диетолог, който ще обясни как да постим и да се захранваме, има ли връзка..

обновено на 24.03.23 в 10:30

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 24 МАРТ:

Правете планове за годината през пролетта, а планове за деня - сутрин.  Добро утро в петък! Да го започнем с усмивка и настроение! Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   Нова безплатна социална услуга за..

публикувано на 24.03.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 23-ти март

Акцентите в предаването днес: Голям Българо-турски бизнес форум се провежда в Бургас. Повече за него след малко. Също в първия час - Регионалната екоинспекция започна почистване в Ченгене скеле на защитената местност Ще припомним случая при, който загинаха двама полицаи при катастрофа с автобус с 47 мигранти в Бургас миналата година. В Айтос започна..

публикувано на 23.03.23 в 14:47

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 23 МАРТ:

Пролет е! Денят е равен на нощта и светлината започна да се противопоставя на тъмнината… Новият ден също напира да отвори очи, заедно с всичките си предизвикателства. Добро утро в четвъртък! Успешен 23-ти март, свежо пролетно начало поставяме и в  ефира на БНР - Бургас. Ето и акцентите до 10.00 ч.: Започва приемът за кандидатстване за ясли и..

публикувано на 23.03.23 в 06:53

"Без направление" днес - тема, за която се избягва да се говори:

В днешното издание на предаването „Без направление“ ще си говорим за едно премълчавано от много жени състояние. А именно неволното изпускане на урина, за което не се говори толкова открито.  Разговорът ни ще бъде с д-р Дарина Давидова, която е акушер-гинеколог. Тя практикува в сферата на репродуктивната медицина в клиниката New Life Бургас.  Ще..

публикувано на 22.03.23 в 10:50

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 МАРТ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 МАРТ: Пролет е! Всичко се буди с желание за живот, освен - желанието за работа! Добро утро в сряда! Не забравяйте, че и на най-дългия работен ден ще му се види края, но първо трябва да започне. Успешен 22-ри март, свежо пролетно начало поставяме и в  ефира на БНР - Бургас. Ето и акцентите до 10.00 ч.: Има ли..

публикувано на 22.03.23 в 06:52