Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден до пладне на 7-ми януари

Снимка: архив

Водещата тема в Бургас през кратката работна седмица бе бъдещето на една от емблемите на града. Гъбката в Морската градина ще я има и в бъдеще казаха от общината, а сегашният й наемател не е съвсем убеден в това. Извън конкретиката на въпросното място стои големият въпрос за Наредбата за преместваеми обекти. Това е първата тема в предаването, а гледните точки – след малко.

Една тема, която следим от миналата година - платени са част от задълженията за подземния паркинг на площад "Св. св. Кирил и Методий“. Има ли ново развивите?

През седмицата Министерският съвет извади на дневен ред темата за нефтопровода Бургас-Александруполис. Ще се работи по проучване на възможностите за реализиране на проекта за пренос на суров петрол от не-руски източници. Възражда ли се проекта, който преди години предизвика местните еколози? По темата ще чуем Радостина Ценова от БФБ.

25-те стотинки държавна помощ за литър гориво останаха в миналата година. Усещат ли липсата им шофьорите и как евентуално да се продължи държавната подкрепа през тази година. Това е следващата ни тема в минутите след 11 часа.

Няколко здравни акцента ще има в предаването. Първият е свързан с липсата на лекарства и то когато сме на прага на грипната вълна. Именно здравен е един от приоритетите на кмета на Бургас за тази година и той е свързан с изграждането на детска болница в града. Подобна е идеята и на кмета на Царево. За бъдещите проекти през годината в Карнобат, Поморие и Малко Търново ще разкажат кметовете на съответните общини.

Финалът поставяме с директора на бургаския драматичен театър. Борислав Чакринов ще ни каже какви заглавия ще включва новия афиш.

Започваме след новините в 9 часа, водещ днес е Калина Енчева.


По публикацията работи: Калина Енчева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 21 март

Темите в предаването днес: Общините в страната ще трябва да осигурят паравани за предстоящите избори на 2 април. Някои местни администрации във вътрешността на страната предпочетоха да преобразуват останалите стари кабинки. Други обаче търсят да закупят нови. Има ли изисквания за преградите, колко ще струват на общините? Поставяме днес тези въпроси, а..

публикувано на 21.03.23 в 12:58

„Експертът говори“ за замърсяването на въздуха

Само 0,001% от хората на планетата дишат чист въздух, се казва в проучване, цитирано от БТА. Според данни на Световната здравна организация 7 милиона души умират преждевременно по-света всяка година заради нечистия въздух. От друга страна миналата сряда Министерският съвет прие отчет за изпълнението на Националната програма за подобряване на..

публикувано на 21.03.23 в 11:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 МАРТ:

Никоя зима не трае вечно и никоя пролет не пропуска да дойде. И ето, че астрономическата пролет вече е факт, тя настъпи в Северното полукълбо снощи в 23 часа и 24 минути. Добро утро във вторник, посрещнете го с усмивка и добро настроение! Звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и..

публикувано на 21.03.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 20-ти март

Село Светлина е отправна точка за предаването Булевард Демокрация днес. Чува ли се гласът на жителите на малките села и имат ли надежда за решаване на проблемите им, дни преди поредните извънредни парламентарни избори ще научим в първия час. Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на..

публикувано на 20.03.23 в 14:37
Снимката е илюстративна

Училище за родителство – днес във „Влез в час“

Колко важно е включването на родителите като партньори на учителите на ниво ранно детско образован ие? Този въпрос, в различните му аспекти, ще разгледаме днес в предаването ни за образование „Влез в час“. Темата ще представим чрез проекта на една детска градина в Поморие. Тя се казва „Детелина“, а проектът, който тя спечели е..

публикувано на 20.03.23 в 10:05

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 МАРТ!

Астрономическата пролет настъпва малко преди полунощ точно в 23.24 часа и ни носи тихо и топло време. Добро утро в понеделник! Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Високите цени на хранителните продукти, както и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските..

публикувано на 20.03.23 в 06:48

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, в предаването ни днес отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Добротворци в действие“ ще стане дума за благотворителния..

публикувано на 19.03.23 в 16:00