Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 ЯНУАРИ!

В политическия шахмат тази сутрин президентът Румен Радев връчва третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Ще го получи парламентарната група на „БСП за България“. Държавният глава избра левицата сред пет парламентарни формации. В ръцете на БСП е и последната възможност за формиране на правителство в това Народно събрание.

Зоополиция и по-строги наказания за насилниците и убийците на животни поискаха протестиращи в Бургас. Те настояха за ефективни присъди при по-тежките случаи и промяна в законодателството. Гласът на защитниците на животните ще чуем след новините в 8 часа.

Само за 10 дни от въвеждането на електронната система за резервиране на час, дата и място за сключване на граждански бракове вече има направени над 180 заявки. Сред записалите се има и чужденци, а до момента са запазени дати чак за октомври. За новата услуга ще чуем управителят на общинското предприятие „Обреден комплекс“ Магдалена Карастоянова.

Калиграфски интерпретации на стихове от обичаните бургаски автори събира изложбата „Морето пише красиво”, подредена в залата за изкуство на градската библиотека. Идеята е на Маргарита Дончева и представя нейни творби и експерименти на ученици от творческото ателие „КалИГРАфия”, което тя води в библиотеката. Емоционална бе срещата между поети и калиграфи. За нея разказваме в минутите за култура и изкуство след 9 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 21 май

Темите в предаването : Почти две седмици след началото на предизборната кампания , питаме днес -ще гласуват ли бургазлии и какви са нагласите за предстоящи вот. Анкета на Александра Маркарян. Каква реколта и на какви цени ще бъдат късните череши ? Нина Рангелова разговаря с Панайот Которов от земеделска кооперация „Единство“ в Айтос...

публикувано на 21.05.24 в 14:04

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 МАЙ!

Кои са съставките на доброто утро, маята му така да се каже-добро време, добри намерения и добри хора по пътя ви. От сърце ви ги пожелаваме в утрото на 21 май! Ето и част от акцентите тази сутрин: Кои са шесте критерия, които Управителният съвет на Българската народна банка разпореди на банките и клоновете в страната да..

публикувано на 21.05.24 в 06:00

Булевард "Демокрация" на 20-ти май

Ще бъдат ли касирани и тези избори с претенденти за поста Сливенски митрополит? Сякаш това е големият въпрос след заседанието на епархийския съвет. Тече тридневен срок за обжалване на решението, но повече по темата в първия час. В последния ще чуем служебния министър на туризма - Евтим Милушев. След символичното начало на сезона, дадено в Несебър,..

публикувано на 20.05.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 МАЙ:

Нищо не е вечно и когато осъзнаем, че всичко има начало и край, започваме да оценяваме всеки миг. Добро утро в понеделник! Време е за хубав делник с много приятни моменти, да го посрещнем с усмивка. Екипът ни днес звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни..

публикувано на 20.05.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, ето че отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката Мисия Добро ще ви разкажем за благотворителната инициатива на Ротари..

публикувано на 19.05.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 19 МАЙ!

На вълните на Ева в неделя ще се носим в лежерния следобед. Ето с кого ще ви срещнем днес: Бургазлийката Мери Мутафчиева е нашата специална Ева днес, поводът е новата песен на група „Мери бойс бенд“, които приветливо ни казват „Здравей“. С нея те дават началото на нов албум, който ще отбележи 30-годишнината на групата на сцена. Бижута..

обновено на 19.05.24 в 10:38

"Ден до пладне" на 18 май

Темите, с които обобщаваме седмицата Как започва делото за смъртта на двамата полицаи на Трапезица? КНСБ в опит да бъдат увеличени заплатите в Бургасбус. В какви схеми пазят жертвите на трафика на хората? Коментар от Фармацевтичния съюз относно слушателски сигнал до БНР Бургас за издаване на рецепти от частна..

публикувано на 18.05.24 в 09:00