Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 21 януари

Акцентите в предаването „Ден до пладне“:

-  Защо бе закрита пчеларската ферма на младо семейство, започнало бизнес в слабо населения район на Странджа планина и как се стигна до протест в негова защита – разказваме историята на  Димитър Станчев и съпругата му

-  Търг или първи по време – първи по ред? Кое ще е водещо при определяне на наемателите на преместваемите обекти в Бургас – репортаж по темата, която тази седмица разбуни духовете в града

-  Поглеждаме в детайли и одобрените през седмицата поправки на Закона за хората с увреждания. Нагласите са, че те ще гарантират получаването на средства за времето, докато се чака ново решение от ТЕЛК. Така ли е?

-  Добрата новина – другият месец отварят  зала „Арена Бургас“, но пак трябват допълнителни средства. За какво ще бъдат използвани сега – ще научим в предаването

-  Започват дълго чаканите аварийно-укрепителни дейности на къщата на композитора Георги Шагунов. Кога най-сетне тя ще се превърне в модерен Дом на музиката? Отговорите от главния архитект на община Бургас

-  Ще ви разкажем и за поредната еко инициатива на Гората.бг – предстои раздаването на 40 000 плодни, медоносни и горски дръвчета в Бургас, Сливен и Ямбол тази събота и неделя

Тези и други теми предстоят във времето до 12 – със звукорежисьора Теодора Кралева и с мен Нина Рангелова. 


По публикацията работи: Нина Рангелова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 21 март

Темите в предаването днес: Общините в страната ще трябва да осигурят паравани за предстоящите избори на 2 април. Някои местни администрации във вътрешността на страната предпочетоха да преобразуват останалите стари кабинки. Други обаче търсят да закупят нови. Има ли изисквания за преградите, колко ще струват на общините? Поставяме днес тези въпроси, а..

публикувано на 21.03.23 в 12:58

„Експертът говори“ за замърсяването на въздуха

Само 0,001% от хората на планетата дишат чист въздух, се казва в проучване, цитирано от БТА. Според данни на Световната здравна организация 7 милиона души умират преждевременно по-света всяка година заради нечистия въздух. От друга страна миналата сряда Министерският съвет прие отчет за изпълнението на Националната програма за подобряване на..

публикувано на 21.03.23 в 11:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 МАРТ:

Никоя зима не трае вечно и никоя пролет не пропуска да дойде. И ето, че астрономическата пролет вече е факт, тя настъпи в Северното полукълбо снощи в 23 часа и 24 минути. Добро утро във вторник, посрещнете го с усмивка и добро настроение! Звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и..

публикувано на 21.03.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 20-ти март

Село Светлина е отправна точка за предаването Булевард Демокрация днес. Чува ли се гласът на жителите на малките села и имат ли надежда за решаване на проблемите им, дни преди поредните извънредни парламентарни избори ще научим в първия час. Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на..

публикувано на 20.03.23 в 14:37
Снимката е илюстративна

Училище за родителство – днес във „Влез в час“

Колко важно е включването на родителите като партньори на учителите на ниво ранно детско образован ие? Този въпрос, в различните му аспекти, ще разгледаме днес в предаването ни за образование „Влез в час“. Темата ще представим чрез проекта на една детска градина в Поморие. Тя се казва „Детелина“, а проектът, който тя спечели е..

публикувано на 20.03.23 в 10:05

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 МАРТ!

Астрономическата пролет настъпва малко преди полунощ точно в 23.24 часа и ни носи тихо и топло време. Добро утро в понеделник! Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Високите цени на хранителните продукти, както и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските..

публикувано на 20.03.23 в 06:48

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, в предаването ни днес отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Добротворци в действие“ ще стане дума за благотворителния..

публикувано на 19.03.23 в 16:00