Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 26-ти януари

Темите в предаването:

Ново разширение на синята зона в Бургас, кой е новият периметър, репортаж на Стефка Бакърджиева.

Какво се случва с финансирането и изграждането на новия корпус на училището в Сарафово ще ни разкаже Свобода Атанасова.

Наказват ли се и за какво учениците и защо учителите не предприемат по-строги действия, позицията на синдикатите ще представи Калина Енчева.

БНР днес отбелязва 88 години от създаването си, тази вечер ще бъде връчена наградата на Сирак Скитник, една от емблематичните личности на медията. Кой е той и как го помни родния му Сливен, ще чуем от Стоян Радев.

Очаквайте още коментара на деня, най-коментираното в социалните мрежи, спорт, културния афиш, трафик и рубриката ни Новини в минало време.

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

И тази неделя отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка Бакърджиева.  Темите в предаването ни днес: -   В рубриката „ Мисия добро“ ще ви разкажем за младежите с увреждания от "Социален..

публикувано на 28.05.23 в 15:30

Акценти в Ден до пладне на 27-ми май

Акценти в обзорното предаване Ден до пладне: Започваме с протест. След като много сектори изразиха недоволство от ниското си заплащане, тази седмица това сториха и работещите в НОИ. Те поискаха 30% увеличение на възнагражденията им със задна дата от 1-и януари. Докато на дневен ред е дебат как да се намалят произшествията по пътищата в мрежата се..

публикувано на 27.05.23 в 08:30

„Булевард Демокрация“ на 26 май

Тъкмо да се зарадваме, че ще имаме някакво правителство, и нещата започнаха да се разпадат. Радостин Василев, който вече напусна „Има такъв народ, сега се оттегли и от „Продължаваме промяната“. Бяха пуснати записи, които Кирил Петков вчера предварително обясни, че са манипулирани. Даже даде конкретни примери за тях. Как точно знаеше крайният..

публикувано на 26.05.23 в 14:55

Кулинарните фестивали на фокус в "Радио - айляк" днес

На фокус са кулинарните  фестивали - празник за всички сетива. Те се провеждат целогодишно и са посветени на плодове, зеленчуци или някой местен специалитет. Храната сближава хората, а кулинарният туризъм ни обогатява с още познания за културата на определен регион.  За инициативата „Кулинарните фестивали на България“, разговаряме с инициатора –..

публикувано на 26.05.23 в 10:22

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 МАЙ!

Лятото идва с цялата си красота и възможности, но готови ли сме да го посрещнем? Ограниченият капацитет на поморийските плажове е пречка за привличането на повече туристи. Това заявиха от бранша на среща с общинското ръководството по повод старта на сезона. Какви са вариантите за решаването на този проблем ще ви разкажем след новините в 8 часа...

публикувано на 26.05.23 в 07:01
Мишкова нива

„Виа Понтика“ на 25 май: Светилищата на Странджа

Днес ще се отправим на леко мистично пътешествие из свещените места на траките в Странджа. Тази планина, както и цяла югоизточна Тракия, са сърцето на т.нар. тракийско ядро. Това е мястото, където най-ярко, най-силно и най-представително присъстват артефакти от тракийско време, заедно с долината на тракийските царе около Казанлък. Но понеже..

публикувано на 25.05.23 в 10:32

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 МАЙ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 25 МАЙ: Те ти булка Спасовден!  Добро утро на 25-ти май, Възнесение Господне! На Спасовден празнуват и хлебарите. И това не е случайно, защото хлябът е единствената храна, която обединява хората. Обединява ни и майската усмивка на утрото, така че даваме добро начало на четвъртък и в ефира на БНР Бургас!  Ето какво ви..

публикувано на 25.05.23 в 07:09