Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Във " Влез в час" гостува Христо Симеонов

Депутатът от 48-то Народно събрание Христо Симеонов  гостува днес в предаването "Влез в час".

Той бе народен представител от парламентарната група  на “Продължаваме промяната”, като беше член на две комисии- на образованието и науката, и на отбраната.

От 11 до 12 часа днес ще говорим за нуждата от промяна в наредбата за приобщаващото образование. За изменения в нея се обявиха учители и директори на училища след скандални случаи. Ще акцентираме на нуждата от въвеждането на оценка на поведение на учениците, както и от по-строги наказания.

Необходими ли са промени във висшето образование, както и до колко е ефективно разкриването на нови филиали на университети у нас? Тези въпроси също ще бъдат част от нашия разговор днес.


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 30-ти март

Изборите наближават, а кампаниите на партиите са пред финал, остава ни време да мислим. В първия час на предаването ще проверим готовността на региона за провеждането на вота и обезпечаването на комисиите с обучени членове.  Изборната тема продължава и в коментара като ще поставим акцент на българите в Турция и какви са нагласите там за 2 април.  Ще..

публикувано на 30.03.23 в 14:38

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 30 МАРТ:

„Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си“… Добро утро в четвъртък - нов ден изпълнен с планове, надежди и въжделения… Ако не както ви се иска, то нека поне всичко се подреди по най-добия начин. С тази нагласа усмихваме делника в сутрешния ефир на БНР - Бургас. Във времето до 10.00 ви предлагаме още: Изборите наближават, а..

публикувано на 30.03.23 в 07:00

„Булевард Демокрация“ на 29 март

Интересно е, че вече трети ден продължават бомбените заплахи. В Бургас само днес сигнали е имало в редица основни училища, както и в Руската гимназия. Вече няколко дена се чудим каква ли е причината за такава масирана атака. Тези сигнали обикновено са изолирани случаи и са често дело на някой ученик. Този път обаче нещата не са толкова сигурни,..

публикувано на 29.03.23 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 МАРТ:

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 МАРТ: Кафето крие неподозирани възможности. След една чаша си готов да станеш, да се облечеш и да отидеш на работа! Добро утро и успешна сряда Събуждаме 29-ти март и в  ефира на БНР - Бургас. Ето и акцентите до 10.00 ч.: Какво се случва с ремонта на язовир „Ясна поляна“ и има ли опасност да посрещаме туристи..

публикувано на 29.03.23 в 06:59
Снимката е илюстративна

„Експертът говори“ – задава ли се финансова криза?

Днес тема на „Експертът говори“ е крахът на няколко банки, засега само по света без у нас. По-рано този месец се сринаха цели три в САЩ – „Силвъргейт“, „Силикън Вели“ и „Сигнъчър“. Две от тях вече затвориха врати, предстои ликвидация и на третата. Непосредствено след тях фалира и швейцарският гигант „Креди Сюис“. Това е най-големият банков колапс..

публикувано на 28.03.23 в 11:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 МАРТ!

Рядко явление - подреждането на пет планети от Слънчевата система наведнъж може да бъде наблюдавано тази вечер. Юпитер, Меркурий, Венера, Уран и Марс ще се наредят в една линия за т.нар. „парад“ на планетите. Какво да се прави с т.нар. „Дупка“ на площад „Тройката“ в Бургас умуваха експерти на кръгла маса. В срещата се включиха архитекти,..

публикувано на 28.03.23 в 07:09

Булевард Демокрация на 27-ми март

Темата ни днес ни води в Св. Влас в образователен център за украински деца. Регионалната екоинспекция запечатва един от най-посещаваните къмпинги, след като собственикът му е получил акт за забрана на достъпа. К-г „Айлякъ“ няма да работи това лято, а защо ви разказваме след малко в първия час.  В коментара днес -  задържаните  в румънски води..

публикувано на 27.03.23 в 14:12