Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 8 ФЕВРУАРИ:

Миналото е урок, настоящето подарък, бъдещето е твоята мотивация. Добро утро в сряда! Облечете се топло, сипете си чай и не пропускайте закуската в студеното начало на делника! Ето екипът ни днес: звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:

-  Указания за постигане на общ архитектурен облик е публикувала Община Царево. Целта е да се въведат единни правила за визията на града, както и да се запази историческото развитие на населеното място, подробностите ще научим от кмета Георги Лапчев след новините в 8 ч.

-  Промени в наредбата за преместваемите обекти на територията на Община Бургас инициираха общински съветници и организациите на малкия бизнес. Поводът е скандалът около Гъбката в Морската градина, повече по темата очаквайте след 8.30 ч.

-  в минутите за култура след 9 ч. – ще ви разкажем за премиерата на спектакъла „Училище за бащи“ от Жан Ануи. Тя предстои в петък, 10 февруари на сцената на драматичен театър „Адриана Будевска“. С постановката режисьорът Румен Велев ще отбележи своя 70-ти рожден ден.

-  Спектакълът „Сватба със закъснител“ гостува днес в Бургас. Зрителите на комедия по Робин Хоудън могат да очакват много смешни ситуации на сцената, повече ще ни разкаже актьорът Филип Аврамов.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 4-ти октомври

Започваме предаването с две кампании. Едната е посветена на превенцията на рака на гърдата. Комплексния онкологичен център в Бургас организира безплатни профилактични прегледи през целия октомври, посветен на заболяването. Другата кампания е срещу тютюнопушенето около учебните заведения на лица под 18г.  Ще се проверяват и търговските обекти, които..

публикувано на 04.10.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ОКТОМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 ОКТОМВРИ! И гларуса, и вятъра, и залеза тържествено ще съобщят на всеки, че за София със влака в десет си замина лятото… Наистина ли си отива лятото, написа Христо Фотев, а в утрото на сряда вече се радваме на топлите златни цветове на есента. Добро утро, мотивираме..

публикувано на 04.10.23 в 06:54

Булевард Демокрация на 3 октомври

Темите в предаването днес: Собственици на имоти, които попадат на къмпинг „Каваци – Север“ в непосредствена близост до плажната ивица, заведоха дела срещу МОСВ. Те оспорват процедурата от последното 4-то поред обследване на територията за наличието на пясъчни дюни. Повече за казуса ще разкаже Даниела Костадинова. Юристи не подкрепят заявените..

публикувано на 03.10.23 в 14:19

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 3 ОКТОМВРИ:

Настоящето е това, което минава неусетно покрай нас, докато премисляме миналото и се тревожим за бъдещето. Добро утро във вторник, 3 октомври. Поздрави от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Теодора Кралева, новини представя Свобода Атанасова , водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Пожар в блок в..

публикувано на 03.10.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 2-ри октомври

Започваме предаването с темата ни днес, а тя е за ВиК ремонтите в кварталите "Долно Езерово" и "Лозово". Местните хора протестираха заради разкопаните си улици. Добрата новина е, че до средата на октомври ВиК проектът в "Долно Езерово" се очаква да бъде почти завършен, посочи строителят на среща с жители. Подробностите са след малко. Служителите на..

публикувано на 02.10.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 ОКТОМВРИ!

Реставрацията на имоти, паметници на културата, е темата на фокус след новините в 8 часа. Наш събеседник ще бъде реставраторът Иван Иванов, възстановил едни от най-знаковите обекти в Бургас и региона, сред които църквата „Св. св. Кирил и Методий“ и сградите на остров „Св. Анастасия“. В момента той и екипът му работят по “Хатева къща”. Мисия..

публикувано на 02.10.23 в 07:05

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева. В предаването ни днес: В рубриката „Добротворци в действие“ ще ви разкажем за тазгодишната есенна кампания на инициативата „Капачки за..

публикувано на 01.10.23 в 15:30