Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 24 МАРТ:

Правете планове за годината през пролетта, а планове за деня - сутрин.  Добро утро в петък! Да го започнем с усмивка и настроение! Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.:

-  Нова безплатна социална услуга за водна рехабилитация и адаптирано плуване за деца с увреждания предлага община Бургас. Тренировките се провеждат в общинския басейн в комплекс „Меден рудник“ и в спортния комплекс към математическата гимназия, повече ще ви разкажем след новините в 8 ч.

-  На 26 март България отбелязва Деня на Тракия и 110 години от победата при Одрин. На тази дата почитаме героите, дали живота си за страната през Балканските войни. Какви събития са предвидени в  Бургаска област ще ви разкажем след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви поканим на откриването на изложба „Макети на съоръжения и машини от текстилното производство” в Музея на текстилната индустрия в Сливен, тя е по повод на 140 години от създаването на текстилното училище в града, подробностите ще научим от Тони Димитрова от Музея.

-  Ще ви разкажем и за спектакъла „Още една жена каза“, който ще гостува утре в Бургас. В компанията на Здрава Каменова,Габриела Колева Габо, Елена Атанасова и Яна Огнянова зрителите ще станат свидетели на много комични ситуации, подробностите очаквайте след 9.30 ч.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вижте акцентите в "Ден до пладне" на 10 юни:

В днешния слънчев 10 юни ще ви припомним най-важното от седмицата: - Започва ли така чаканият ремонт на язовир „Ясна поляна“? - Ще има ли трудности по отношение на издръжката на украински бежанци, потърсили помощ в страната ни? - Какви цени да очакваме по Южното Черноморие през този летен сезон? - Община Поморие е..

публикувано на 10.06.23 в 08:05

Китайските традиции на фокус в радио "Айляк"

На фокус са китайските традиции и култура, към които в страната ни интересът през последните години нараства. Вече над 150 са бургаските ученици, които изучават китайски език.  Разговаряме с Лай Цин Тин, която от една година преподава на любопитните да се потопят в този древен език и култура. А за българския поглед към другия свят ни разказва..

публикувано на 09.06.23 в 10:07

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 ЮНИ!

Закъснение на ремонта на пропадналата крайбрежна алея в Обзор бави подготовката на плаж Обзор Юг, съобщи концесионерът на ивицата Сергей Иванов. Това е един от плажовете, който драматично се променя под напора на морските течения. Обратим ли е процесът коментираме със стопанина на ивицата след новините в 8 часа. 9 юни е Международният ден на..

публикувано на 09.06.23 в 07:13

Във "Виа Понтика" ви каним на Миден уикенд

И  замириса ... на море и на .. миди, поне така ще е този уикенд в Бургас и туристическите му околности. Традицията, която наложи през последните години, общината на морския град продължава. Различни заведения се включват в инициативата.   Мидени изкушения ще бъдат предлагани на няколко места в града.  Ре цептите, които могат да се опитат са  миди по..

публикувано на 08.06.23 в 10:30

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 08 ЮНИ:

Започва се! Вече официално обухме сандалите, а утрото мирише на море… Четвъртък осъмва по джапанки и къс ръкав, ако сте близо до плажа можете и да усетите йодните изпарения, ако не, просто затворете очи, за да си представите слънцето огледало се в морето…После обаче бързо ги отворете, защото делникът е пред нас. А за по-добро начало бъдете с..

публикувано на 08.06.23 в 07:02

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 7 ЮНИ:

Здравейте в сряда! Не планирайте всичко - оставете живота да Ви изненадва понякога. Посрещнете утрото с усмивка и добро настроение. Екипът ни днес - звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева.  Ето темите в предването ни от 7 до 10 ч: - В рубриката ни "Тема на деня"  - Готов ли е Северния плаж в Бургас за..

публикувано на 07.06.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 6 юни

Темите в предаването днес: Ще имаме ли ново правителство, темата следим в предаването днес, както и реакциите на бургаските граждани, очаквайте анкета на Свобода Атанасова. След няколко протеста на служители в държавни ведомства, предстои нов в сектор култура, кой сега изразява недоволство, разговор с Иван Костадинов от КТ Подкрепа. Програма „ELENA“..

публикувано на 06.06.23 в 13:53