Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Булевард Демокрация“ на 26 април

Снимка: pixabay.com

Важна новина от днес е отмяната на решението от март 2021, в което се предвиждаше Обзор да стане самостоятелна община. Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков мотивите са, че ще има изключително тежки финансови затруднения, което ще бъде във вреда и за населението там. Съгласно закона за административното териториално устройство на Република България, този брой жители е недопустим за създаване на отделна община, каза още Шишков.

Но засега си имаме достатъчно злободневни теми. Какво включва „Булевард Демокрация“ днес:

-  Тема на деня – казусът с дюните на „Каваците“. Днес на министъра на околната среда и водите инж. Росица Карамфилова имаше среща с представители на държавни институции, екологични организации и заинтересовани страни. Какво стана ясно на събитието?

-  Случай с детски тормоз в Ахелой. В Основно училище „Христо Ботев“ дете със специални образователни потребности е било подстрекавано да се бие с други ученици. Случката е заснета на клип, коментира директорът Юлияна Атанасова.

-  Вдигнаха цената на дървата в Сунгурларе. Общинският съвет одобри цената им да бъде 87 лева. Какво се случи на сесията по-рано днес?

-  60-годишен австралиец е акостирал в Приморско. Той е тръгнал от Румъния с малка лодка с крайна цел Венеция. Какво мотивира на този приключенец, ще разберем по-късно.

-  И още – „Евранет +“ е на ефир и естествено ще отделим време за спорт, култура, размисли от социалните мрежи и ще върнем лентата назад с „Новини в минало време“.

Днес тонрежисьор е Стефан Генчев, аз съм Никола Попов и ще бъдем заедно до 18 ч.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 27-ми септември

Заровете са хвърлени и партиите си знаят номерата, с които ще се явяват кандидатите им на местния вот през октомври. Започваме предаването с интервю с настоящия кмет на Созопол. За свършеното през годините и за финансите на общината разказва Тихомир Янакиев. Няма прекомерна сеч в района на Царево показаха проверки там след наводнението. Зам.-министърът..

публикувано на 27.09.23 в 14:44

Инж. Димитър Гавазов е кандидатът за кмет от ДПС в Сунгурларе

Общинското ръководство на ДПС в Сунгурларе регистрира свой кандидат за кмет на общината, както и листата за общински съветници за местните избори. Партията издигна кандидатурата на инж. Димитър Гавазов, който през последните четири години беше заместник-кмет в общината. Инж. Гавазов е инжинер-лесовъд, завършил Лесотехнически университет в..

публикувано на 27.09.23 в 13:56

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 27 СЕПТЕМВРИ:

Ако не промениш нещо от това, което правиш днес, твоето утре ще е като вчера.Добро утро  в сряда , 27 септември. Нека денят ви започне с усмивка, добро настроение и приятна компания – звукорежисьор е Теодора Кралева , новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В..

публикувано на 27.09.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 26 септември

Темите в предаването днес: Броене часове остават до края на регистрацията за участие в местите избори на 29 октомври. Екипът на БНР Бургас следи в новинарските си емисии  как се случва тя и кои са лицата в листите, и кандидатите за кметове на Бургас. Ще чуем мотивите им и приоритетите им в "Булевард Демокрация " днес. Очаквайте най-важното обобщено от..

публикувано на 26.09.23 в 14:38

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 СЕПТЕМВРИ:

Ако не ви харесва нещо в ежедневието ви, променете го. Ако не можете да го промените, сменете гледната си точка. Добро утро във вторник! Поздрави от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Днес е последния..

публикувано на 26.09.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 25 септември

Темите в предаването днес: Кои са кандидатите на ГЕРБ за кметове в общините в бургаска област? Отговор от областният лидер на партията Иван Алексиев в интервюто на Нина Рангелова. Ще имат ли обща кандидатура за кмет на Бургас  ПП и ДБ, ще чуем в интервюто на Петя Михова с Димитър Найденов от ДБ. Имунизационна кампания започва РЗИ в региона, за нея ще..

публикувано на 25.09.23 в 14:38

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 СЕПТЕМВРИ!

Малко над 6 милиона са избирателите, включени в предварителните списъци за местните избори на 29 октомври. В над 11 хиляди секции в страната отново ще има видеонаблюдение и излъчване при отчитането на резултатите. В секции с 300 и повече избиратели - освен хартиени бюлетини - ще има и машина за гласуване. С пълна сила върви регистрацията на..

публикувано на 25.09.23 в 07:15