Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 27 АПРИЛ:

Хранете душата си с малки радости всеки ден,това е най-добрият начин да живеете добре. Прекрасно утро ви желае екипът ни днес - звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и темите в сутрешната ни програма то 7 до 10 ч.:

-  Тема с продължение: Служебният кабинет отмени решение от март 2021 година, в което се предвижда град Обзор да стане самостоятелна община. Кметът на Обзор Христо Янев го  определи като незачитане на пряката демокрация, а Инициативният комитет, който организира и проведе местния референдум за отделянето, обмисля какъв ще бъде отговорът на местните хора, повече ще ви разкажем след новините в 8 ч. 

- Спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас отбелязва 50 годишен юбилей. По този повод президентът Румен Радев го отличи с плакет „Св. св. Кирил и Методий“, за постиженията на възпитаниците му ще чуем директора на училището Янчо Стойчев след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем за изложбата на младежи от Турция, която е представена в Дома на нефтохимика в Бургас, повече ще ни разкаже художникът Юлия Красовска, организатор на събитието.

-  Ще ви срещнем и с актрисата Силвия Станоева, която ще ни разкаже за двата си моноспектакъла "33" и "Дневник от войната", и документалния филм "Силвия иска да играе", чийто автор е бургазлийката Ваня Бойчева, подробностите очаквайте след 9.30 ч.

-  Ще добавим и новини, хороскоп и културен афиш!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 28-ми септември

Започваме на тема местни избори и техническото им обезпечаване. Фани Семерджиева, която е председател на Общинската избирателна комисия в Бургас ще даде разяснения. А какви са нагласите на бургазлии и ще упражнят ли свещеното си право на 29-ти октомври - допълваме темата в първия час на предаването.  В коментара днес - Наредбата за преместваемите..

публикувано на 28.09.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 28 СЕПТЕМВРИ!

През последния месец се наблюдава плавно увеличение на новите случаи на COVID-19 у нас. Това е причината от здравното министерство да информират за прилагането на нова адаптирана ваксина срещу коронавирусната инфекция. Темата е на фокус след новините в 8 часа. Повече туристи от Испания и Португалия ще почиват през следващото лято на българското..

публикувано на 28.09.23 в 07:02

Булевард Демокрация на 27-ми септември

Заровете са хвърлени и партиите си знаят номерата, с които ще се явяват кандидатите им на местния вот през октомври. Започваме предаването с интервю с настоящия кмет на Созопол. За свършеното през годините и за финансите на общината разказва Тихомир Янакиев. Няма прекомерна сеч в района на Царево показаха проверки там след наводнението. Зам.-министърът..

публикувано на 27.09.23 в 14:44

Инж. Димитър Гавазов е кандидатът за кмет от ДПС в Сунгурларе

Общинското ръководство на ДПС в Сунгурларе регистрира свой кандидат за кмет на общината, както и листата за общински съветници за местните избори. Партията издигна кандидатурата на инж. Димитър Гавазов, който през последните четири години беше заместник-кмет в общината. Инж. Гавазов е инжинер-лесовъд, завършил Лесотехнически университет в..

публикувано на 27.09.23 в 13:56

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 27 СЕПТЕМВРИ:

Ако не промениш нещо от това, което правиш днес, твоето утре ще е като вчера.Добро утро  в сряда , 27 септември. Нека денят ви започне с усмивка, добро настроение и приятна компания – звукорежисьор е Теодора Кралева , новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В..

публикувано на 27.09.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 26 септември

Темите в предаването днес: Броене часове остават до края на регистрацията за участие в местите избори на 29 октомври. Екипът на БНР Бургас следи в новинарските си емисии  как се случва тя и кои са лицата в листите, и кандидатите за кметове на Бургас. Ще чуем мотивите им и приоритетите им в "Булевард Демокрация " днес. Очаквайте най-важното обобщено от..

публикувано на 26.09.23 в 14:38

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 СЕПТЕМВРИ:

Ако не ви харесва нещо в ежедневието ви, променете го. Ако не можете да го промените, сменете гледната си точка. Добро утро във вторник! Поздрави от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Днес е последния..

публикувано на 26.09.23 в 06:30