Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Булевард Демокрация“ на 19 май

Снимка: pixabay.com

Сякаш напук на всички политически и съдебни драми в последно време днес близо 48 хиляди зрелостници положиха матура по български език и литература. Сякаш в опит да напомнят: „ето ни и нас, между другото, бъдещето на страната, за които уж трябва да мислите“. Цели 4 часа завършващите дванадесетокласници трябва да доказват уменията си по своя роден език. Матурата е задължителна за всички зрелостници в България, но не знам защо ми се ще да вметна едно „засега“. Може би е заради променливото време напоследък.

Всъщност нека бъдем коректни към управляващите – те са положили грижи за бъдещото на страната. За издържан изпит са нужни 30 от 100 точки. От години го няма репресивното изискване да имаш 50% верни отговори за „Среден 3“. Винаги е по-лесно да понижим критериите и изискванията си.  Така че ако ситуацията у нас сега ви изглежда зле, не се тревожете – шоуто едва започва.

Също както „Булевард Демокрация“. Ето акцентите днес:

-  Как зрелостниците в Бургас се справиха с матурата по български език и литература? Ще разберете мнението и впечатленията им от днешния ден.

-  И този сезон Поморие е застрашен от тежки ВиК аварии. Кметът на града Иван Алексиев обсъди местните проблеми на среща с туристическия бранш. Какви са важните теми за предстоящия сезон?

-  130 милиона лева отгоре – какво рискува страната с плана да закупи дизелови локомотиви от китайски завод в Германия. Димитър Найденов ще разясни темата в рубриката „Коментар на деня“.

-  Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в Наказателния кодекс и Закона за движението по пътищата. Доколко подходящи са те – ще разберем от Михаил Попов от Института за пътна безопасност.

-  Разбира се, ще отделим време за култура, спорт, любопитни статуси от социалните мрежи и последните кино премиери в региона.

Аз съм Никола Попов, тонрежисьор е Алекс Пенев и ще бъдем с вас до 18 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 26 септември

Темите в предаването днес: Броене часове остават до края на регистрацията за участие в местите избори на 29 октомври. Екипът на БНР Бургас следи в новинарските си емисии  как се случва тя и кои са лицата в листите, и кандидатите за кметове на Бургас. Ще чуем мотивите им и приоритетите им в "Булевард Демокрация " днес. Очаквайте най-важното обобщено от..

публикувано на 26.09.23 в 14:38

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 СЕПТЕМВРИ:

Ако не ви харесва нещо в ежедневието ви, променете го. Ако не можете да го промените, сменете гледната си точка. Добро утро във вторник! Поздрави от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Днес е последния..

публикувано на 26.09.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 25 септември

Темите в предаването днес: Кои са кандидатите на ГЕРБ за кметове в общините в бургаска област? Отговор от областният лидер на партията Иван Алексиев в интервюто на Нина Рангелова. Ще имат ли обща кандидатура за кмет на Бургас  ПП и ДБ, ще чуем в интервюто на Петя Михова с Димитър Найденов от ДБ. Имунизационна кампания започва РЗИ в региона, за нея ще..

публикувано на 25.09.23 в 14:38

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 СЕПТЕМВРИ!

Малко над 6 милиона са избирателите, включени в предварителните списъци за местните избори на 29 октомври. В над 11 хиляди секции в страната отново ще има видеонаблюдение и излъчване при отчитането на резултатите. В секции с 300 и повече избиратели - освен хартиени бюлетини - ще има и машина за гласуване. С пълна сила върви регистрацията на..

публикувано на 25.09.23 в 07:15

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Здравейте, ето че отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -   В рубриката „Добротворци в действие“ ще ви срещнем с Лазар Радков, създателят и..

публикувано на 24.09.23 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 24 СЕПТЕМВРИ

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 24 СЕПТЕМВРИ: Казват, че есента е най-красивата усмивка на природата… Дойде ли есен, не ходете в бижутерията, за да видите злато. Отидете в парка! Е, изпратихме лятото, но в последната неделя на септември сме запазили слънцето в себе си. Цветовете на седмицата пък събираме в сладки приказки в ефира на БНР Бургас от..

публикувано на 24.09.23 в 11:00

Ден до пладне на 23-ти септември

Акценти в обзорното предаване "Ден до пладне": Започваме предаването с изборни новини. Ще обобщим кандидатурите, които бяха представени през седмицата. Ще отидем до Ямбол , за да видим какви са нагласите там и до Несебър. В града на ЮНЕСКО ни води случай на изборно престъпление. Задържаният – високопоставен общински служител, бе пуснат след едно..

публикувано на 23.09.23 в 08:45