Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Булевард Демокрация“ на 22 май

Снимка: архив

Вече не съм сигурен дали е изобщо възможно да се проследи истинската политическа действителност у нас. Обратите вече са по-чести и неочаквани дори от най-сърцераздирателните латиноамерикански сериали. От ГЕРБ-СДС общо взето говориха с всички партии и всички те, освен може би „Възраждане“, се заиграха малко или много с Бойко Борисов, когото иначе неистово желаеха да свалят от власт. Ту ще правим джентълменски споразумения, исторически компромиси, експертни правителства, ту няма да влизаме в договорки със „статуквото“. Снощи Слави Трифонов оттегли подкрепата си към кабинет на ГЕРБ. Днес пък основна тема е поредният опит за „ротация“ между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – този път на премиерското място. Приливи и отливи – докато едни посягат към ГЕРБ, другите се отдръпват и обратно. Сякаш проверяват дали ще се опарят при досег. Изглежда обаче от „Продължаваме промяната – Демократична България“ са решили да носят на болка. Сега предстои да видим дали отново няма да има обрат в последната секунда.

Това е „Булевард Демокрация“, ето и акцентите в предаването:

-  Основната тема днес – Мария Габриел връща мандата на президента Румен Радев. Има обаче договорка между първите две формации за правителство на ротационен принцип. Повече в днешния „Коментар на деня“.

-  След скандала с „Гъбката“ - промяна в Наредбата за преместваемите обекти е внесена за разглеждане в Общинския съвет в Бургас. Манол Тодоров с коментар по темата.

-  Бургас е сред общините с най-много осъществени проекти, финансирани чрез Фонда за градско развитие, стана ясно на срещата на бизнеса миналата седмица, организирана от „Капитал“. Какво е свършено до момента и какво предстои?

-  В мрежата се появи клип на баща, който позволява на 12-годишния си син да шофира автомобила му. Случката става в района на Карнобат. Какви са последствията на фона на задълбочилия се напоследък дебат за войната по пътищата.

-  Педагогически екипи бяха отличени за успешна реализация на международни, национални и общински проекти в сферата на образованието. Как премина събитието, посветено на честванията по случай 24 май?

-  И още – културен афиш, време за спорт, коментари от социалните мрежи и малко технологични новини в рубриката „Точка ком“.

Ваша компания до 18 ч. ще бъдем тонрежисьорът Стефан Генчев и аз, Никола Попов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 21-ви октомври

Голям пожар избухна в цех за ядки в Северната промишлена зона в Карнобат. За инцидента разказваме след малко в първия час. След като ви информирахме за желанието на жителите на село Маринка да се сложи светофар на главния път за Малко Търново, който минава през селото, от Пътната агенция отговориха, че това е невъзможно. Как реагираха хората на отказа -..

публикувано на 21.10.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ОКТОМВРИ!

Понеделник-време за велики планове и дела! Да си подредим мислите, да потърсим вежливата усмивка и да намерим по някоя хубава дума в случай, че някой се нуждае от нея. Добро утро на 21 октомври от сутрешния екип на БНР-Бургас-Петя Янакиева и Нина Рангелова. Ето и част от акцентите до 10: Кметът на Царево Марин Киров отчете една година..

публикувано на 21.10.24 в 07:16

ОЧАКВАЙТЕ В „ИСТОРИИ НА ДОБРОТО“ ОТ 17 ДО 18 Ч:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Отворете сърцата си за историите за Доброто, ще ги споделим с вас с любов и надежда.  Звукорежисьор е Теодора Кралева, автор и водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В..

публикувано на 20.10.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ" НА 20 ОКТОМВРИ!

Златната есен влиза във владение истински-и с красивия си малко меланхоличен пейзаж, но и със студа, който ни кара да пренаредим гардероба. Топли срещи ни очакват в следващите два часа. Златка Димитрова е нашата специална Ева днес. Истинска фурия е тя-новият сезон при нея идва със собствена линия ръчни плетива, за които ще ни разкаже...

обновено на 20.10.24 в 13:06

"Ден до пладне" на 19 октомври

Темите, с които обобщаваме седмицата: В началото на 2025-а година ще бъде готова  пречиствателна станция на язовир "Ясна поляна", повече ще научим от областният управител и от еко министъра. Как се разпределят средствата от даренията за хората във Воден и Крайново, отговор от кмета на община Болярово Христо Христов Нови схеми в трафика на хора...

публикувано на 19.10.24 в 09:00

"Булевард Демокрация" на 18 октомври

Темите в предаването: В Международния ден за борба с трафика на хора говорим със  секретаря на местната ресорна комисия Росица Янева  за новите схеми при този вид престъпление и защо все още то остава трудно доказуемо. Марихуана и екстази приемат най-много учениците, а възрастовата граница при младежите, които употребяват наркотици все повече пада и..

публикувано на 18.10.24 в 14:41

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 18 ОКТОМВРИ:

Истинският смисъл на живота е в създаването на всеки нов ден. Добро утро в петък, любимият ден на милиони по света, заради предстоящия уикенд и времето за почивка. Делникът ще мине бързо, ако го започнем с усмивка и добро настроение! Екипът ни днес - звукорежисьор е Теодора Краева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева...

публикувано на 18.10.24 в 06:30