Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вижте акцентите в "Ден до пладне" на 10 юни:

Снимка: pixabay.com

В днешния слънчев 10 юни ще ви припомним най-важното от седмицата:

- Започва ли така чаканият ремонт на язовир „Ясна поляна“?

- Ще има ли трудности по отношение на издръжката на украински бежанци, потърсили помощ в страната ни?

- Какви цени да очакваме по Южното Черноморие през този летен сезон?

- Община Поморие е разработила проект на многоетажен паркинг. По темата ще ни информира Петя Янакиева.

- За откриването на филиала на спешна помощ в Приморско ще чуем в интервюто на Мариян Иванов с кмета Димитър Германов.

- Как сигнал за тормоз в бургаска детска градина принуди медицинска сестра да напусне работа?

- Разказ на капитан от Несебър за експедицията си до Антарктида

Очаквайте и още теми в предаването до 12 часа с мен - Християна Йорданова и звукорежисьора Ваня Желева.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден до пладне на 23-ти септември

Акценти в обзорното предаване "Ден до пладне": Започваме предаването с изборни новини. Ще обобщим кандидатурите, които бяха представени през седмицата. Ще отидем до Ямбол , за да видим какви са нагласите там и до Несебър. В града на ЮНЕСКО ни води случай на изборно престъпление. Задържаният – високопоставен общински служител, бе пуснат след едно..

публикувано на 23.09.23 в 08:45

„Булевард Демокрация“ на 22 септември:

Паметна дата е 22 септември 1908 година. За 115-ти път отбелязваме своята независимост. Ден, в който можем да кажем, че е безспорен успех на българската дипломация, по реакцията на Великите сили. Тържествата в морския град започнаха с химна на независимостта, написан в Бургас от капелмайстора на 24 пехотен Черноморски полк Георги Шагунов, малко..

публикувано на 22.09.23 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте и честит празник! Днес отбелязваме 115 години от обявяването на българската независимост! На 22 септември 1908 година един българската дипломация връща страната ни на световната карта. България постепенно издига международния си авторитет и се превръща в равноправна на другите европейски държави. Звукорежисьор е Ваня Желева, водещ е Стефка..

публикувано на 22.09.23 в 07:20

Булевард Демокрация на 21 септември

Темите в предаването: При специализирана полицейска операция е задържан служител на отговорен пост в Община Несебър, който е на на-високото ниво в схема за купуване на гласове. Откритите суми в дома на задържания са 180 хиляди евро и 20 хиляди лева.Още подробности от Свобода Атанасова Общинските съветници в Бургас се събраха за последен път в..

публикувано на 21.09.23 в 14:19

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 СЕПТЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 СЕПТЕМВРИ! Изпращаме лятото и посрещаме есента със слънце! Последният работен ден, предпразнично ще ни се усмихне с хубаво време, така че слънчево да ви е на 21-ви септември!  Утрото освежаваме още със свежа музика и най-актуалното от деня в сутрешния ефирна БНР Бургас -Ето какви са акцентите ни до 10.00..

публикувано на 21.09.23 в 06:52

Булевард Демокрация на 20-ти септември

Започваме с акцент за местните избори, които са в края на октомври. За приоритетите на Български възход ще чуем кандидатът им за кмет на Бургас Стоян Грозев.  От години жителите и гостите на Черноморец чакаха автобусите пред старата автоспирка. Тя вече е обновена и днес бе официално открита. Какво представяляв аи колко е струвал ремонта ще разкажем..

публикувано на 20.09.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 СЕПТЕМВРИ!

„Остани жив! Пази живота!“. Това е мотото на седмицата, посветена на сигурността на пътя. 20 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.  Адекватни и ефективни ли са действия в тази посока-наш събеседник след новините в 8 часа ще бъде Владимир Тодоров, основател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи. БНР-Бургас се включва в Дните..

публикувано на 20.09.23 в 07:08