Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 ЮНИ!

В поморийското село Медово поискаха ограничения на скоростта на централната улица заради неспазване на определената в участъка и зачестилите инциденти с пострадали хора. От община Поморие обявиха, че се предвижда цялостна рехабилитация на пътя. Репортажът ще чуете след 8 часа.

Община Бургас иска да се подобри енергийната ефективност на две социални услуги в града. Това са Центърът за обществена подкрепа и Дневният център за деца и младежи с физически и множество увреждания „Св. Николай Чудотворец“. Какво се предвижда ще разберем от заместник-кмета с ресор "образование" Йорданка Ананиева.

Днес официално се открива жътвената кампания в Ямболска област. Прогнозите са за високи добиви, както при пшеницата, така и при ечемика-подробности очаквайте в новините. 

В минутите за култура и изкуство ще чуем голямата Мария Статулова. Актрисата стана част от второто издание на "КиноВаканция", където представи последната си кино роля във филма на режисьора Светослав Драганов "Смирен".

Очакваме да ни гостуват и децата от театралните школи "Усмивка" и "Светулка" с ръководител Румяна Кралева, които тази седмица имат две премиери на две сцени в Поморие и Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 9-ти май

Акценти в предаването "Булевард "Демокрация" на 9-ти май: За първа година Бургас празнува летен Никулден. За проявите и традициите свързани с този ден ви разказваме след малко. Освен това 9 май е и Денят на Европа. И днес българи и руснаци почетоха паметта на жертвите от Втората Световна война.  Трудова борса за хора в неравностойно положение ще се..

публикувано на 09.05.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 МАЙ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 МАЙ! Празници на хоризонта! Всички обичаме месец май. Пролет, свежо, зелено, слънце през облаците и най-вече месец на празници и повече почивни дни. Добро утро на 9-ти май! На този ден отбелязваме окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората световна война. През 2008 година 9 май става и..

публикувано на 09.05.24 в 06:54

"Булевард Демокрация" на 8 май

Темите в предаването днес: Какво е състоянието на общинската болница в Средец? Нина Рангелова търси отговори от кмета на общината Иван Кичев и от управителя й Росица Великова. Евродепутатът Андрей Новаков в рубриката ни"Европа-ново поколение". Изработиха специално видео с послание към шофьорите. В него се акцентира на това..

публикувано на 08.05.24 в 14:14

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 8 МАЙ:

Един ден ще погледнете назад във времето и ще осъзнаете, че сте се тревожили твърде много за неща, които са без значение! Затова давайте го по – спокойно в делника, а той е сряда и ще е пълен с изненади. Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в..

публикувано на 08.05.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 7 май

Темите в предаването: Продължават регистрациите на партийните листи за парламентарния вот. Крайният срок е днес до 17 часа.Кой се кандидатира от БСП и ДПС в Бургас? В последните часове това  се очаква да направят и " Зелено движение", и от "Продължаваме промяната", кой влиза в листите? Обобщение на репортерите ни. Какви са очакванията..

публикувано на 07.05.24 в 13:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 7 МАЙ!

Изтичат последните часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират кандидатските си листи за изборите 2 в 1 на 9 юни. Някои от участниците изчакват до последно. Финалният срок за регистрация е днес в 17:00 часа. Навръх Гергьовден няколко формации избраха да се регистрират и представят кандидатите си за депутати от Бургаски..

публикувано на 07.05.24 в 07:13

"Булевард Демокрация" на 6 май

"Хубав ден Великден,  още по-хубав – Гергьовден”.  Това е част от българска народна песен, съвпадат тази година празниците – така че денят е по и най-хубав. Добавяме слънцето, морето и нашата програма към тях.  Днес ще ви разкажем за миналото и настоящето на село Лозенец. То отбелязва на Гергьовден 100 години от основаването си...

публикувано на 06.05.24 в 14:00