Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 31 ЮЛИ!

Кметът на Бургас Димитър Николов, неправителствени организации и общественици ще се включат в шествието срещу насилието, който ще се проведе в морския град. Очаква се масова подкрепа към пострадалото 18- годишно момиче, брутално малтретирано от своя приятел. Шествието ще тръгна в 18.00 часа от Съдебната палата. Ще премине по улица „Александровска“ до сградата на общината.

Мирен протест пред сградата на Община Бургас организират днес жители на вилната зона „Росенец“. Недоволните се събират в 8.30 заради проблем с водата и искане за изграждането на водопровод.

Опасно отслабване с лекарство за диабетици. Темата разработва кореспондента ни в Сливен Стоян Радев. След новините в 8 часа ще чуем  фармацевта Петя Иванова, собственик на аптека в Сливен и началника на отделението по Ендокринология в Областната болница д-р Наталия Канева.

Лятото е в разгара си плажовете са пълни. Може ли обаче да си наемем само чадър или само шезлонг на ивицата или да ги комбинираме по избран от нас начин. Според платформата „Ние, потребителите“ отдаването им в пакет е нелоялна практика, а според концесионер-точно обратното. Двете страни в този летен спор ще чуем след 8.30.

Созопол е спирка от националното турне на Веско Ешкенази с Плевенска филхармония днес. Световноизвестният български цигулар излиза на сцената на Амфитеатъра от 21 часа заедно с Вероника Тодорова - акордеон и Георги Милтиядов, диригент и аранжор. Дамата в тази компания-Вероника Тодорова ще чуем в минутите за култура и изкуство след 9 часа.

Среща и с една известна музикална фамилия с бургаски корен-композиторът на филмова музика Кирил Дончев и неговия син Антони Дончев, диригент на Биг бенда на БНР.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 10-ти май

В първия час на предаването един казус свързан с лечението на пациент в бургаска болница и онлайн рецепта за лекарства видима само в болничната аптека, гледните точки след малко. В Св. Влас се провежда конгрес на украинските жени, за проблемите им и как се адаптират у нас ще чуем повече в последния час.  Мотосезонът се открива днес в Ямбол..

публикувано на 10.05.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 МАЙ:

Понякога трябва да се отпуснете и да оставите живота да се случва. Петък е подходящият ден за това! Добро утро в най – обичания делник от седмицата. Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Автомобилни..

публикувано на 10.05.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 9-ти май

Акценти в предаването "Булевард "Демокрация" на 9-ти май: За първа година Бургас празнува летен Никулден. За проявите и традициите свързани с този ден ви разказваме след малко. Освен това 9 май е и Денят на Европа. И днес българи и руснаци почетоха паметта на жертвите от Втората Световна война.  Трудова борса за хора в неравностойно положение ще се..

публикувано на 09.05.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 МАЙ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 МАЙ! Празници на хоризонта! Всички обичаме месец май. Пролет, свежо, зелено, слънце през облаците и най-вече месец на празници и повече почивни дни. Добро утро на 9-ти май! На този ден отбелязваме окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората световна война. През 2008 година 9 май става и..

публикувано на 09.05.24 в 06:54

"Булевард Демокрация" на 8 май

Темите в предаването днес: Какво е състоянието на общинската болница в Средец? Нина Рангелова търси отговори от кмета на общината Иван Кичев и от управителя й Росица Великова. Евродепутатът Андрей Новаков в рубриката ни"Европа-ново поколение". Изработиха специално видео с послание към шофьорите. В него се акцентира на това..

публикувано на 08.05.24 в 14:14

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 8 МАЙ:

Един ден ще погледнете назад във времето и ще осъзнаете, че сте се тревожили твърде много за неща, които са без значение! Затова давайте го по – спокойно в делника, а той е сряда и ще е пълен с изненади. Добро утро от екипа ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в..

публикувано на 08.05.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 7 май

Темите в предаването: Продължават регистрациите на партийните листи за парламентарния вот. Крайният срок е днес до 17 часа.Кой се кандидатира от БСП и ДПС в Бургас? В последните часове това  се очаква да направят и " Зелено движение", и от "Продължаваме промяната", кой влиза в листите? Обобщение на репортерите ни. Какви са очакванията..

публикувано на 07.05.24 в 13:55