Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ден до пладне на 23-ти септември

Снимка: архив

Акценти в обзорното предаване "Ден до пладне":

Започваме предаването с изборни новини. Ще обобщим кандидатурите, които бяха представени през седмицата. Ще отидем до Ямбол , за да видим какви са нагласите там и до Несебър. В града на ЮНЕСКО ни води случай на изборно престъпление. Задържаният – високопоставен общински служител, бе пуснат след едно денонощие в ареста. С Кръстьо Пеев от Обществен съвет Несебър коментираме казуса.

Следват няколко икономически регионални теми, сред които бюджетът на Созопол и гроздоберът.

През седмицата отбелязохме Деня без загинали на пътя. Това бе повод да представим пред ученици кампанията си "Спри! Дай път на пешеходец!". С какво се запознаха младите хора очаквайте още в предаването.

Преди съвсем да сме дигитализирали учебното съдържание, извинителните медицински бележки стават електронни от 1 октомври. Ще облекчи или натовари работата на лични лекари и класни ръководители, отговорите търсим след 11 часа.  

Бургаската катедрала „Св. св. Кирил и Методий“ възвърна автентичния си облик. Фасадата на храма е реставрирана, както и всички елементи по нея. За работата на реставраторите ще говорим също в предаването, както и за книгата на Георги Дракалиев, която той представи през тази седмица - „Старейшините на свободен Бургас“. Тя е цялостно проучване на дейността и усилията на новосъздадената след Освобождението на Бургас местна власт по управлението и модернизацията на града. Към финала ще отскочим ефирно до Средец, за да видим как протичат тържествата за празника на града днес.

Началото е след новините в 9 часа. Водещ днес е Калина Енчева.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 ДЕКЕМВРИ!

Годината си отива и вече отправяме поглед към следващата. Кои са ключовите инфраструктурни проекти на които ще заложи през 2024 година Община Поморие? Кметът Иван Алексиев ще е наш събеседник след новините в 8 часа. Дигитализираната магистърска програма в Бургаския свободен университет по „Морско право и крайбрежни територии” е първата по..

публикувано на 11.12.23 в 07:07
Снимка:Вирджния Рекърдс

Flowers на Miley Cyrus на върха в годишния чарт на Мюзик пойнт

Грамаданският хит на Flowers на Miley Cyrus оглави годишната класация на предаването Мюзик Пойнт за хитовете на Америка и Великобритания. Flowers, която прекара 10 седмици на номер едно в Щатите и толкова на Острова е с най-силни показатели от комбинирани годишни анализи. В Топ 20 на Мюзик Пойнт за 2023-а са включени най-добре..

публикувано на 10.12.23 в 21:05

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Мариян Райнов, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Добротворци в действие" ще ви разкажем кампанията " Под ари вечеря на пенсионер в..

публикувано на 10.12.23 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

Всъщност студените месеци могат да бъдат вълшебни, ако има кой да ти топли сърцето. Топла и споделена неделя ви пожелаваме днес и ви каним на релакс и сладки приказки в ранния следобед! Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в предаването днес: -   Интересно дамско присъствие, което ще спечели вашето..

публикувано на 10.12.23 в 11:30

„Ден до пладне“ на 9-ти декември

Акценти в обзорното предаване „Ден до пладне“ на БНР- Бургас от 9.00 ч. до 12.00 ч. : -   Какви важни проекти предстоят за Бургас- ще научим от кмета Димитър Николов; -   Защо са толкова лоши резултатите на учениците от ПИЗА? -   Какви са причините за обезлюдяването в Странджа? -   Разказваме и за живеещите на улица..

публикувано на 09.12.23 в 08:52

Булевард Демокрация на 8-ми декември

Началото на предаването даваме с един регионален проблем от Созопол. Живеещи на ул. "Южна" в местността Буджака сигнализираха за затруднен достъп до домовете си. Улицата е разкопана след изпълнението на частен ВиК проект и съпътстващи го строителни и археологически дейности.  Неутрализирана е престъпна група за разпространение на наркотици,..

публикувано на 08.12.23 в 14:48

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 8 ДЕКЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 8 ДЕКЕМВРИ! Да се прозяваш със затворена уста - това е едно от малкото неща, които всеки научава в Университета… Добро утро на 8-ми декември и честит студентски празник! Борим прозявките с кафе, а навлизаме в делника с най-важното от ефира на БНР – Бургас. През 1916 г. за първи път патронният..

публикувано на 08.12.23 в 06:54