Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 СЕПТЕМВРИ:

Всичко зависи от теб. Можеш да продължиш да спиш вечно или можеш да се събудиш точно в този момент. Добро утро в петък! Денят ще е прекрасен ако го започнете с усмивка и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева!

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:

-  Социален проект „Грижа в дома“ се реализира в община Болярово. Почасови мобилни здравно-социални услуги се осигуряват за нуждаещи се  възрастни хора. В проекта са включени над 70 души, подробностите ще ви разкажем след новините в 8 ч.

-  Как се приготвя най – вкусната лютеница и колко ще ви струва, ако си я направите у дома? На тези въпроси ще отговорят дами от пенсионерския клуб в Средец, които са майсторки в приготвянето на зимнина.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с младия поет Димитър Драганов, който тази вечер ще представи в Бургас новата си книга „Полет над страха“.

-  Кристиян Грънчаров ще представи предпремиерно дебютния си албум „Две сърца“ тази събота. Това е събитието, което ще заитригува меломаните,   в новото Арт пространство – градинката до храм „Света Богородица“, повече ще ни разкаже изпълнителят след 9.30 ч.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш! 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 1 декември

Темите в предаването: Срещи с граждани от села в община Средец провежда областният управител Пламен Янев заради напражение около идеята за изграждане на фотоволаичен парк, репортаж от Даниела Костадинова. Община Бургас вече няма правомощия върху територията на бившето летище Равнец. 5-годишният срок,  в който държавата беше предоставила на общината..

публикувано на 01.12.23 в 14:38

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 ДЕКЕМВРИ!

Едва влязохме в зимата, а вече бяхме свидетели на няколко пожара, свързани с газови бутилки и отоплителни уреди. Потърсихме Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и нейният директор Николай Николаев за да разберем какви са причините и да заострим вниманието към проблема. Ще го чуем след новините в 8 часа. Бургас се..

публикувано на 01.12.23 в 06:53

Булевард Демокрация на 30-ти ноември

Общинските съветници на Бургас заседават днес. С акцент от сесията започваме предаването, за да продължим със случаите на домашно насилие. 41% от делата по закона за домашното насилие са приключили с оттегляне на молбата.  Забавяне процедурата по възстановяване на велоалеята към Сарафово е тема в последния час. Има ли такова забавяне и кой е отговорен..

публикувано на 30.11.23 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 НОЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 НОЕМВРИ! Четвъртък идва с топло обещание… Докато едни чакат коледни добавки, а други вече са ги похарчили предварително по време на Черния петък, зимното слънце ще се промъкне в последния ден на ноември. Е, все пак очакваме магията за Коледа, украсената къща, семейния уют, сакралното, подаръците и…е, нали..

публикувано на 30.11.23 в 06:58

"Булевард Демокрация" на 29 ноември

Темите в предаването днес: Общинските съвети са органът на местното самоуправление, но това в голяма степен не се споделя от изпълнителната власт в лицето на кметовете. Това коментира пред БНР-Бургас Красимир Косев. Косев е сред инициаторите за рестарта на Национална асоциация на председатели на общински съвети. Как трябва да се промени работата им,..

публикувано на 29.11.23 в 14:13

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 29 НОЕМВРИ:

Едно от най - цените умения в живота е умението да виждаш красотата зад сивотата на деня. Затова не се сърдете на делника, а посрещнете утрото с усмивка. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:   -   Около 3 млн...

публикувано на 29.11.23 в 06:30

Булевард Демокрация на 28-ми ноември

Ще се укрепят националните системи за противодействие на миграцията като това ще стане чрез съвместен проект между България и Турция. Повече за него и дейностите, които предвижда ви разказваме след малко в първия час. Също тогава ви разказваме историята на Маги, на която кампанията Българската Коледа е помогнала. Бюджетът и вероятността за пълно вето..

публикувано на 28.11.23 в 14:55